NHL:ään ja sen Montreal Canadiensiin taannoin ykkösenä varattu Juraj Slafkovsky oli kelpoiskussa perjantain vastaisena yönä, kun hän iski Habsille yhden maalin Calgary Flamesista irronneessa 2-1-voitossa.

Slafkovsky oli tehokas heti kättelyssä – hän nimittäin avasi hanat varsin poikkeuksellisesti jo 13 pelisekunnin jälkeen.

NHL Public Relations -nimisellä Twitter-tilillä kerrottiin, että maali oli Habsin nopein avaushäkki itse asiassa päivälleen tasan 12 vuoteen. Joulukuun 2. päivä vuonna 2010 Montreal onnistui tekemään avausmaalin 11 pelisekunnin jälkeen.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Juraj Slafkovsky opened the scoring 13 seconds into the game, marking the @CanadiensMTL’s fastest game-opening goal since Dec. 2, 2010 when they scored 11 seconds into the contest.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Canadiens Montréal

@CanadiensMTL
Le match est tard, mais on s'y met tôt. 😏

Late start time, but we got on the board early.

#GoHabsGo

Kolmannessa erässä ottelun puolestaan ratkaisi Cole Caufield. Hän on tehnyt NHL:ssä nyt 40 maalia 100 runkosarjapelissä.

Canadiensissa debytoineista pelaajista viimeisen 80 vuoden aikana 40 maalin rajan on rikkonut nopeammin vain kolme pelaajaa, NHL PR -tili kertoi Twitterissä.

He ovat tuohon 67 matsissa yltänyt Maurice Richard, 90 peliä rajapyykkiin tarvinnut Jean Beliveau ja samassa siihen yltänyt Bernie Geoffrion.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Cole Caufield scored the game winner while skating in his 100th game – he just keeps giving @CanadiensMTL fans things to cheer about.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Slovakialainen iskenyt tällä kaudella kuusi pinnaa lukemin 4+2, Habsin sisäisen pörssin toiseksi tehokkain, eli Caufield on summannut tällä kaudella pisteet 13+9=22.