Edmonton Oilers ja Jesse Puljujärven taival on todennäköisesti päättymässä tähän kauteen.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin tietojen mukaan Puljujärven perässä on tällä hetkellä muutamia seuroja.

– Uskon, että tämä on Puljujärven viimeinen kausi Edmontonsissa. Kaikki tietävät, että nyt on aika uudelle alulle. Olen kuullut ainakin Anaheimin, Carolinan ja Detroitin tutkineet Puljujärven hankkimista. Sellaista tarjousta ei kuitenkaan ole vielä tullut, jota Oilers voisi harkita. Oilersilla on loukkaantumisia ja joukkue taistelee pudotuspelipaikasta, joten he eivät halua joutua alimiehitetyksi, Friedman kertoo 32 Thoughts -kolumnissaan.

Friedman uskoo, että Oilersin äärimmäinen ratkaisu voisi olla kolmen miljoonan dollarin palkalla operoivan suomalaisen heivaaminen siirtolistalle. Tämä edellyttää sitä, ettei sopivaa vaihtokauppaa löydy.

– Kun loukkaantuneena olleet pelaajat palaavat, niin Oilers aloittaa varmasti etsimään vaihtokauppaa tai harkitsemaan Puljujärven lähettämistä siirtolistalle. Jos tämä tapaus venyy ensi kesälle, niin uskoisin, että Oilers ei tee Puljujärvelle sopimustarjousta ja hän pääsee vapaasti siirtymään toiseen NHL-seuraan, Friedman valaisi.

Puljujärven roolia Oilersissa on pienennetty rajusti viime aikoina. Hänet tiputettiin viime viikolla Connor McDavidin johtamasta ykkösketjusta nelosketjuun. Puljujärven viimeisen neljän ottelun peliaikojen keskiarvo on alle 10 minuuttia.