Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut jatkuvat Nuorten Leijonien osalta torstaina, kun vastaan asettuu ennakkoon lohkon heikoin maa Latvia.

Suomen ja Latvian välinen ottelu alkaa 29. joulukuuta kello 18.00. Voit tutustua kamppailun ennakkopakettiin alta.

Televisiointi

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV5-kanavalta ja suoratoistopalvelu discovery+:sta, joka maksaa 9,99 euroa kuukaudessa.

MM-ottelua ennakoidaan Leijonastudiossa, jonka lähetys alkaa jo kello 17.30. Studiojuontajana toimii Juhani Henriksson ja asiantuntijoina Tuomas Grönman ja Antti-Jussi Niemi

Ottelun selostaa Oskari Saari ja kommentaattorina toimii Ismo Lehkonen.

Poissaolot

Suomelta sivussa ovat puolustaja Aron Kiviharju ja hyökkääjä Jere Lassila, joiden kisapasseja ei ole leimattu. Myös maalivahti Niklas Kokko ja puolustaja Kalle Ervasti ovat kokoonpanon ulkopuolella.

Kentälliset

Nuorten Leijonien kokoonpano pysyy lähes muuttumattomana. Ervasti on sivussa, joten Ville Ruotsalainen nousee nyt Jimi Suomen pakkipariksi.

24 Ville Koivunen – 27 Oliver Kapanen – 37 Joakim Kemell
29 Niko Huuhtanen – 18 Verner Miettinen – 22 Jani Nyman
33 Brad Lambert – 13 Topi Rönni – 15 Lenni Hämeenaho
25 Konsta Kapanen – 28 Sami Päivärinta – 23 Kalle Väisänen
34 Aleksanteri Kaskimäki

10 Topias Vilén – 21 Aleksi Heimosalmi
7 Aleksi Malinen – 3 Otto Salin
2 Jimi Suomi – 4 Ville Ruotsalainen

31 Jani Lampinen (30 Aku Koskenvuo)

Näet Latvian kokoonpanon alta tai täältä.

LV Hokeja federācija

@lhf_lv
Mūsu 🇱🇻 izlases sastāvs spēlei pret 🇫🇮 komandu!

Turam īkšķus par puišiem 🤞

Parhaat pistemiehet

Nuorten Leijonien parhaat pistemiehet ovat tällä hetkellä hyökkääjä Sami Päivärinta (1+2) ja puolustaja Kalle Ervasti (0+3). Latvian riveissä kisat on aloittanut tehokkaimmin Gustavs Ozolins, jonka tililtä löytyy tehot 0+3.

Kuntopuntari ja lohkotilanne

Suomi on kahden kierroksen jälkeen neljässä pisteessä. Joukkue on hävinnyt jatkoajalla Sveitsille ja voittanut varsinaisella peliajalla Slovakian. Joukkueen maaliero on 7-5.

Latvia on puolestaan tällä hetkellä yhdessä pisteessä, kun joukkue on taipunut varsinaisella peliajalla Yhdysvalloille ja voittolaukauksilla Sveitsille. Joukkueen maaliero on 4-8.

# Joukkue O 3p 2p 1p 0p M P
1 Yhdysvallat USA 4 3 0 0 1 19-11 9
2 Suomi FIN 4 2 0 1 1 12-11 7
3 Slovakia SVK 4 2 0 1 1 14-12 7
4 Sveitsi SUI 4 0 3 0 1 11-12 6
5 Latvia LAT 4 0 0 1 3 4-14 1

Pelaajien/valmentajien kommentit

Nuorten Leijonien puolustaja Jimi Suomi puhuu menneestä ja tulevasta Suomen Jääkiekkoliiton haastattelussa.

– Latvia on isokokoinen ja työteliäs joukkue. Tulee varmasti kovaa päälle, eikä anna meille mitään ilmaiseksi, Suomi kommentoi tulevaa kamppailua.

Näin käy

Alle 20-vuotiaiden MM-kisahistorian aikana Suomi on voittanut Latvian aina varsinaisella peliajalla, eikä muuta ole odotettavissa tälläkään kertaan.

Nuoret Leijonat sai maalihanat kunnolla auki viime ottelussa Slovakiaa vastaan. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja samaa voidaan odottaa myös Latviaa vastaan, sillä ottelusta tuskin tulee vähämaalista.

Suomen kokoonpano on huomattavasti Latviaa parempi. Kaikki muut tulokset paitsi varsinaisen peliajan voitto olisivat joukkueelle isoja pettymyksiä. Yllättävä Sveitsi-tappio on varmasti hyvin pelaajien muistissa, eikä vastaavanlaista alisuorittamista tulla enää näkemään. Nuoret Leijonat aiheuttaa Latvialle vaikeuksia ensiminuuteista lähtien ja voittaa ottelun selkein numeroin.