Jääkiekkoliigan jouluviikko, eli sarjan 14. peliviikko saatiin päätökseen jo tiistaina. Viikko jäi tulevien pyhien takia tavanomaista lyhyemmäksi, kun maanantain ja tiistain aikana pelattiin vain kolme matsia.

Perataan nyt silti läpi tapahtumat viiden positiivisimman ja viiden negatiivisimman seikan kautta.

Plussat:

+5 Pelicans

Pelicans katkaisi maanantaina Tapparan voittoliidon maalein 4-2 taaten sen, että joukkue lähtee joulutauolle sarjakakkosena.

+4 Victor Berglund

HIFK:n uusi pakki on tullut Liigaan väkevästi. Kolmessa pelissä on syntynyt kolme pinnaa (1+2).

+3 Pelicansin tshekit

Lukas Jasek saalisti maanantain Tappara-voitossa kaksi syöttöpinnaa, Patrik Bartosak oli maalillaan varma vaikeampinakin aikoina.

+2 Jori Lehterä

Lehterä veti ilmiömäisen syksyn, ja maanantaina syntyi yksi maali. Hyökkääjän syksyn saldo on 5+24=29, ja niillä irtoaa pistepörssin kuudes sija.

+1 Hannes Häkkilä

Pieneen rooliin jäänyt Jukurien pakki sai tiistaina HIFK:ta vastaan sauman ylivoimalla. Hän kiitti vastuusta ja iski tehot 1+1 Jukurien 2-5-tappiossa.

Miinukset:

-5 Christian Heljanko

Maanantain Pelicans-pelissä torjuntoja tuli vain yhdeksän, mutta selän taakse meni kolme kutia.

-4 KooKoo

KooKoo jatkaa liigataulukon häntäpäässä. Tiistaina tuli nokkaan Ilvekseltä maalein 1-5.

-3 Tappara

Tapparan pitkä liito katkesi maanantaina, kun Pelicans oli Tampereella parempi maalein 4-2.

-2 Jukurit

Jukurit pelasi ennen joulutaukoa 19 päivään kymmenen ottelua, joten tiistaina HIFK:lle koetusta 2-5-tappiosta joukkuetta ei voi syyllistää liikaa. Silti sulaminen oli kahden maalin johtoasemasta ”näyttävä”.

-1 Ondrej Kovarcikin kohtalo

Paluu tiistaina peleille ja heti loukkaantuminen. Jukurien pelaaja jätti HIFK-matsin kesken Christian Kåsastulin taklauksen jälkeen.