Jääkiekkoliigan 13. viikko päättyi jo perjantaina, joten nyt on hyvä aika käydä läpi menneen viikon viisi positiivisinta ja viisi negatiivisinta seikkaa.

Plussat:

+5 Artem Zagidulin

Menneellä viikolla kaksi peliä ja kaksi voittoa, joissa torjuntaprosenttikeskiarvo 92:n paikkeilla. Se on kuitenkin kaikkein kummallisinta, että Lukko-vahti Zagidulin pääsi syöttöpisteille kummassakin matsissa. Syötöt syntyivät vastustajien tyhjiin maaleihin, mutta temppu on silti erikoinen – molarilta.

+4 Reid Gardiner

JYP-hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 13 maalia, joista neljä on syntynyt kolmessa edellisessä pelissä. Kun nuo ovat tulleet kaiken lisäksi eri matseissa, viilettää kanukki nyt siis kolmen ottelun maaliputkessa.

Jos Zagidulinin pisteputki on yllätys, niin Gardinerin kohdalla tilanne on luonnollisesti toinen – niin on tämän rankingin seuraavallakin miehellä.

+3 Michael Joly

HPK:n kanadalaishyökkääjä menee jo kuuden ottelun pisteputkessa – ja tuon saldo on 4+5=9.

+2 Tuomas Kiiskinen

Kiiskinen palasi joulukuun alkupuolella askiin kuukauden tauon jälkeen, ja nyt hän on summannut neljässä matsissa paluun jälkeen tehot 1+3=4. Pisteputki on kolmen pelin mittainen.

+1 Kasper Koskinen – Viljami Marjala – Aaron Hakala

TPS:ltä on sivussa pelaajia yli kahden kentällisen verran, mutta turkulaisten nelosketju vastasi heti huutoon. Se iski perjantaina KooKoon reppuun 4-1-voitossa yhden maalin. Osuma oli Marjalalle liigauran ensimmäinen, sen syötti debyyttinsä tehnyt Hakala. Lisäksi Koskinen joutui KooKoon Miska Kukkosen taklauksen kohteeksi tämän saadessa ulosajon. Seuranneella vitosen ylivoimalla TPS iski kahdesti.

Erityismaininnat Kärppien tehokaksikolle Ville Leskinen – Julius Junttila, SaiPaan siirtyneelle ja maaleja iskeneelle Antti Kalaputaalle sekä peleille palanneelle Lukon Anrei Hakuliselle.

Miinukset:

-5 Jukurien otteluohjelma

Joulukuun toisesta päivästä alkaen perjantaihin yhdeksän ottelua Liigassa ja CHL:ssä – eli siis: 15 päivään yhdeksän peliä! Täysin järjetöntä. Ottelusiirtoja olisi mikkeliläisille suonut.

-4 KooKoo – ja sen KalPa-pelin katsojamäärä

KooKoo on kerännyt sen 16 kotipelistä onnettomat 11 pinnaa. Seuraavaksi huonoimman kotijoukkueen, eli SaiPan pistemäärä on sentään 20. Viime kauden nelonen on vajonnut Liigassa jo toiseksi viimeiseksi.

Ei ihmekään, ettei kiekko kotiyleisöä kiinnosta. Keskiviikon KalPa-pelin katsojamääräksi kuulutettiin karmea 1 885 silmäparia.

-3 EHT Liigan päällä

Euro Hockey Tourin Sveitsin-turnausta pelataan samaan aikaan Liigan kanssa – jossa ei ole minkäänlaista järkeä. Esimerkiksi Ilvekseltä on ollut sivussa sellaisia nimiä kuin Eemeli Suomi, Joona Ikonen, Tommi Tikka ja Jarkko Parikka.

-2 SaiPa

SaiPa toki lähti joulutauolle perjantaina kaadettuaan KalPan 3-2, mutta silti vire on ollut tukkoinen. KalPa-voitto on sen ainoa yhdeksästä edellisestä pelistä.

-1 HIFK

Kun ei lähde, niin ei lähde. HIFK on pelannut runkosarjasta jo yli puolet – 32 ottelua – mutta meno ei ole muuttunut konkreettisesti. Joukkue kyntää taas pudotuspelipaikkojen ulkopuolella, 11:ntenä. HIFK:lla on matkaa suoraan puolivälieräpaikkaankin jo kymmenen pinnaa.