12. liigaviikko päättyi lauantaina, ja uusi alkaa tiistaina. Nyt on hyvä aika vetää pakettiin lähimenneisyyden positiivisimmat ja negatiivisimmat seikat.

Plussat:

+5 Ässät

Kolme voittoa putkeen, kaksi pistettä suoraan puolivälieräpaikkaan ja sijoitus edelleen sarjan keskikastissa kahdeksantena. Ässät pelasi lauantaina TPS:stä irronneessa 2-1-voitossa kenties kauden parasta kiekkoaan varsinkin kahden ensimmäisen erän ajan.

+4 Jukurit

Joulukuun hurja otteluruuhka ei ole lannistanut, sillä Jukurit menee jo viiden pelin pisteputkessa. Tiistaina sille tulee jo seitsemäs ottelu 12 päivään CHL:n puolivälierän myötä.

+3 Tappara sekä sen Viljami Nieminen ja Veli-Matti Savinainen

Viiden ottelun voittoputken myötä jo kolmossijalle. Ilveksen voittaminen (5-3) perjantaina derbyssä oli taatusi maukas pala.

Tapparan nuorimies, jääkiekkopersoona Ville Niemisen poika, 20-vuotias Nieminen veivasi uransa avausmaalin Ilvestä vastaan pelottomalla pakkihaastolla, Savinainen liitää kolmen pelin pisteputkessa (3+3=6).

+2 Simon Hjalmarsson

Sportin kanssa viikonloppuna jatkosopimuksen tehnyt ruotsalainen nousi pistepörssin kärkeen saldolla 8+22=30. Joulukuun neljässä pelissä saldo on 2+6=8.

+1 Severi Lahtinen parhaimmillaan

JYPin taikuri taikoi viime viikon Kärpät-pelissä kaksi ilmiömäistä maalia. Ensiksi hän pisti kiekon Joel Blomqvistin selän taakse nollakulmasta vedon ollessa ilmeisesti täysin tietoinen.

Jatkoajalla Lahtinen ratkoi pelin syötettyään kiekon Sami Nikulle pyörähdyksen päätteeksi. Pikkumusta tuli Nikulta takaisin Lahtiselle, joka ohjasi välittömästi jatkoaikaratkaisun.

Näillä hetkillä virtuoosi oli parhaimmillaan, mutta lauantaina Pelicansia vastaan tuli lunta tupaan sitten pahemmin. Lahtinen katseli neljästä kolmea Pelicansin maalia kaukalosta.

Potentiaalia olisi silti vaikka kuinka paljon.

Miinukset:

-5 SaiPa

Seitsemän tappiota putkeen ja 11 pinnaa viimeiseen jatkopaikkaan. Lappeenrantalaisille tulee kiire, jos joukkue meinaa yltää pudotuspeleihin.

-4 Kasper Björkqvist, Ville Leskinen ja Kärpät

Kärppien Björkqvist taklasi itsensä suihkuun ja pelikieltoon torsaina Kärppien johtaessa JYPiä vastaan 1-2. Ulosajoa seuranneella ylivoimalla JYP tasoitti ja lopulta jatkoajalla se voitti.

Leskinen pelasi JYPin 3-2-voittomaalissa todella lepsusti jättäen maalin rakentaneet Lahtisen ja Nikun kummankin huomioimatta.

Kärppien rekordi viidestä edellisestä pelistä on yksi suora voitto ja kuusi pinnaa. Joukkue on kuudentena, esimerkiksi kärkeä jo 11 pistettä perässä.

-3 KalPa

Alkukauden piristysruiske on ajautunut jo kuuden ottelun tappioputkeen. Tuskaa ei helpota Kai Kantolan viiden ottelun pelikielto – joka sai muuten kiekkokansan käyttämään joukkueesta esimerkiksi termejä sikailu- tai sikajoukkue. Kakku ei ollut ensimmäinen KalPalle tällä kaudella.

-2 HIFK

Joukkue toki palasi lauantaina voittojen tielle SaiPan kustannuksella, mutta silti tilanne on heikko. HIFK on pelannut runkosarjasta tasan puolet, ja se on taas pudotuspelipaikkojen ulkopuolella. Kymmenennen sijan HPK toki on vain pisteen päässä, mutta silti tilanne on ala-arvoinen.

-1 TPS

TPS on listalle varovainen nosto, koska sen komea voittoputki meni poikki vasta lauantaina – Ässät voitti 2-1.

Silti turkulaisseuraltakin voisi odottaa enemmän kuin nykyistä seitsemättä sijaa.