Onneton San Jose Sharks otti NHL:ssä nokkaan viime yönä Vancouver Canucksilta maalein 2-6, mutta samalla ruotsalaispakki Erik Karlsson onnistui taas nousemaan valokeilaan.

Hän syötti haipaitojen kummatkin maalit nostaen kauden saldonsa jo lukemiin 13+35=48. Niillä irtoaa sarjan pistepörssissä kuudes sija ja pakkien pörssissä piikkipaikka.

Karlsson on siis ollut läpi kauden mainiossa pisteliidossa, ja nyt alla on peräti kymmenen ottelun mittainen pisteputki.

San Jose Sharks PR -niminen Twitter-tili kertoi, että putki on Sharksin seurahistorian kaikkien aikojen pisin pakeista puhuttaessa.

Lisäksi tuo on siinäkin mielessä historiallinen, että vastaavaan on kyennyt viimeksi Joe Thornton lähes seitsemän vuotta sitten tammikuussa 2016.

San Jose Sharks PR

@SanJoseSharksPR

San Jose Sharks PR

@SanJoseSharksPR
The #SJSharks get on the board, a power play goal from Timo Meier to cut the deficit to 2-1. Assists on the marker go to Erik Karlsson and Alexander Barabanov.

It's Meier's 19th goal of the season and extends his goal-scoring streak to five games.
With his assist, Erik Karlsson has extended his point streak to a career-long 10 games, marking the longest-ever point streak by a Sharks defenseman. It's the first 10-game scoring run by a Shark since Joe Thornton, Jan. 9-26, 2016.

Karlssonin liitoon Sharksin ilonaiheet sitten jäävätkin. San Jose on kerännyt Tyynenmeren divisioonan joukkueista pisteitä toiseksi vähiten, ja esimerkiksi nelossijaan matkaa on jo 12 pinnaa.

LUE MYÖS:

Suomalaismolari torjui nollat – NHL-joukkue sivusi käsittämätöntä ennätystä

NHL:n ”suomalaisottelulle” dramaattinen loppu – Roope Hintz osui Juuse Saroksen selän taakse viimeisellä minuutilla