Winnipeg Jetsin pakki Josh Morrissey on ollut NHL:ssä joulukuun aikana tajuttomassa pistevireessä. Pakki on jäänyt pisteittä kuun aikana vain yhden kerran, ja nyt piste- ja syöttöputki on kymmenen ottelun mittainen.

Kun pelaaja latasi viime yönä 5-1-voittoon päättyneessä Ottawa Senators -pelissä tehot 1+1, iski hän historiaa useammalla eri tavalla.

Ensinnäkin syöttöputki, eli kymmenen ottelua, on NHL:n pakkien kuudenneksi pisin kaudesta 1986-87 lähtien. Tilastokärki on NY Rangersille syöttöjä 15 pelissä peräkkäin kaudella 1991-92 naputellut Brian Leetch.

Hänen ja Morrisseyn väliin mahtuvat Phil Housley (14), Cale Makar (13), Garry Galley (11) ja Al MacInnis (11).

NHL Public Relations

@PR_NHL
When was the last time Josh Morrissey didn't collect an assist? December 2.

In case you're curious, he has also had at least one assist in all but seven games in 2022-23.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Jetsin nettisivuilla kerrottiin myös, että aiemmin vain Mark Scheifele ja Blake Wheeler ovat kyenneet joukkueesta vähintään kymmenen ottelun pisteputkeen. Nämä pelaajat ylsivät tällaisiin kaudella 2015-16.

– Morrissey on aina askeleen edellä tapahtumia. Hän pystyy lukemaan peliä, olemaan edellä, Winnipegin luotsi Rick Bowness mietti.

Lisäksi tämän sesongin pinnamäärä 6+32=38 on jo tässä vaiheessa kautta puolustaja uusi piste-ennätys. Viime kaudella puolustaja summasi 37 (12+25) pistettä, ja nyt hänellä on aikaa korottaa uutta ennätystä vaikka kuinka paljon.

Jets pelaa ennen joulutaukoa vielä kaksi ottelua. Aatonaattoyönä se kohtaa vieraissa Boston Bruinsin ja aattoyönä niin ikään vieraskaukalossa Washington Capitalsin.