Muun muassa suosittu World Hockey Report -niminen Twitter-tili kertoi torstai-iltana joukkueesta, jolla Kanada lähtee pelaamaan loppuvuoden perinteiseen Spengler Cupiin Sveitsin Davosiin.

World Hockey Report

@worldhockeyrpt
Canada has announced their roster for the 2022 #SpenglerCup in Davos, Switzerland!

Maajoukkuekunnian sai myös yksi liigapelaaja. Kanadan alakerrassa joulun ja uudenvuoden välillä pelattavassa turnauksessa luutii Lukko-pakki Thomas Gregoire.

Jääkiekon liigakauden 32 pelissä massiiviset tehot 7+19=26 iskenyt pakki on sarjan pistepörssissä peräti kymmenentenä, pakkien pistepörssissä hän pitää hallussaan kärkipaikkaa.

Kanukki pelaa Suomessa ja nimenomaan Lukossa kolmatta kautta. Ensimmäinen kausi toi runkosarjassa 19 (5+14) pinnaa, toinen 34 pistettä (8+26) ja nykytahdilla tällä sesongilla on syntymässä jopa 49 (13+36) pistettä.

Kanada kohtaa tapaninpäivänä alkavan ja uudenvuodenaattona huipentuvan turnauksen alkulohkossa isäntäjoukkue Davosin ja tshekkiläisen Sparta Prahan. Lukko puolestaan pelaa Spengler Cupin aikana peräti kolme kotimatsia putkeen. Raumalla vierailevat Sport, KooKoo ja JYP.

B-lohkossa mittelevät HIFK, sveitsiläinen Ambri-Piotta ja ruotsalainen Örebro.