Kotimaisen jääkiekkoliigan tilastot ovat olleet alkukaudesta täysin sekaisin, ja aihe on puhuttanut paljon vaikkapa sosiaalisessa mediassa.

Milloin esimerkiksi nettisivujen laukaisukartat ovat näyttäneet mitä sattuu, milloin molareilta on puuttunut torjuntoja tai niitä on ollut liikaa. Lisäksi joskus maaleihin on merkitty mukaan pelaajia, jotka eivät ole olleet osumien aikaan edes kentällä, ja niin edelleen.

Liigan nettisivuilla kerrottiin keskiviikkona, että nyt poikkeavuudet tilastoissa on paikannettu ja korjattu.

Tiedotteen mukaan sekä määrittelyt että korjaukset on tehty laajassa yhteistyössä Liigan sisällä. Mukana on ollut avainhenkilöitä halki seurakentän.

– On todella tärkeää, että tämä työ on nyt saatu maaliin. Virallisten tilastojen tarkkuus on meille luonnollisesti aivan keskeinen asia. Tilanne ymmärrettävästi aiheutti maalivahdeille, seurojen analyytikoille ja jääkiekon seuraajillekin hämmennystä, Liigan digitaalisen liiketoiminnan johtaja Jukka Sundquist kertoi.

– Ensimmäinen ongelma tässä asiassa oli se, ettemme ottaneet riittävän aikaisin ja riittävän laajasti koko liigaperhettä mukaan pohtimaan tilastoasioiden kehitystä ja tulevia muutoksia. Tästä on opittu, ja samaa virhettä ei tehdä enää uudelleen.

Sivuilla kerrottiin, että poikkeavuuksien tekninen tausta liittyi siihen, että tällä kaudella sarja hyödyntää osassa virallisia tilastoja ensimmäistä kertaa Wisehockeyn älykiekkojärjestelmää.

Tästä tuli haasteita, jotka liittyivät etenkin kahteen kategoriaan. Ne olivat tietyn tyyppiset laukaukset ja näiden torjunnat sekä kuulemma erilaisten laukausten ja torjuntojen määritelmät.