Liigassa todistettiin äskettäin varsin poikkeuksellista tapahtumaketjua, kun KalPan ranskalaispuolustaja Hugo Gallet sai sarjan kurinpitodelegaatiolta seitsemän ottelun pelikiellon Ilves-ottelussa tapahtuneen ja Henrik Haapalaan kohdistuneen taklauksen seurauksena.

Poikkeuksellisen tästä tekee se, että Gallet ei saanut taklauksesta rangaistusta itse ottelussa eikä tilanne edennyt aluksi edes kurinpitodelegaation käsittelyyn.

Tapaus kuitenkin päätyi loppujen lopuksi kurinpidon käsiteltäväksi, kun Ilves teki siitä keskiviikkona Liigan kurinpitosääntöjen mukaisen käsittelypyynnön.

Tapahtumaketju sai myöhemmin taas uusia piirteitä. KalPan nettisivuilla kerrottiin torstaina, että joukkue on jättänyt valituksen pakin kurinpitopäätöksestä urheilun oikeusturvalautakunnalle.

KalPa kokee, että kurinpitopäätös ei ole syntynyt oikeudenmukaisin perustein.

– Meille on tärkeää, että pelaajiamme kohdellaan sääntöjen mukaisesti, yhdenvertaisesti ja oikeudenmukaisesti. Tässä tapauksessa koemme, että kurinpitopäätös ei ole syntynyt näitä meille tärkeitä periaatteita noudattaen ja sen vuoksi olemme päätyneet tekemään päätöksestä valituksen urheilun oikeusturvalautakunnalle, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman taustoitti.

Liigakiekko jatkuu perjantaina:
HIFK-Tappara 18.30
JYP-KooKoo 18.30
KalPa-TPS 18.30
Lukko-Ilves 18.30
Pelicans-Kärpät 18.30
SaiPa-Jukurit 18.30