Lahtelaislähtöinen Hannes Björninen palkittiin vuoden lahtelaisesta urheiluteosta.

27-vuotias Pelicans-kasvatti Björninen oli voittamassa tänä vuonna Suomen jääkiekkohistorian ensimmäistä olympiakultaa. Hän syötti finaalissa Leijonien avausmaalin ja iski itse voitto-osuman. Björninen voitti myöskin toukokuussa maailmanmestaruuden MM-kotikisoissa.

– Vuoden lahtelaisen urheiluteon valintakriteereitä ovat merkittävä menestys kilpailuissa kansallisesti ja kansainvälisesti tai muunlainen lahtelaista urheilukulttuuria myönteisesti edistävä ja uudistava toiminta. Urheilun puolella useimmiten palkitaan juuri kyseisenä vuonna tehdystä urheiluteosta, esimerkiksi merkittävästä voitosta tai saavutuksesta, kertoo Lahden vt. liikuntatoimenjohtaja Markku Ahokas Lahden kaupungin tiedotteessa.

– Björninen on tuonut positiivisesti Lahden kaupunkia esille ja toiminut esikuvana monille nuorille jääkiekkoilijoille. Björninen on myös Lahti-lähettiläs. Lähettiläät ovat ansioituneita lahtelaisia, jotka rakentavat omalla esimerkillään myönteistä, kestävää mielikuvaa Lahdesta, tiedotteessa sanotaan.

Viime kauden Björninen aloitti KHL:ssä Jokerien riveissä ja siirtyi loppukauden ajaksi Liigaan Pelicansin vahvuuteen. Tällä hetkellä hän pelaa Brynäs IF:n joukkueessa SHL:ssä.