Leijonat avasi urakkansa Sveitsin EHT-turnauksessa Helsingin jäähallissa pelatulla Tshekki-ottelulla. Tiukka kamppailu päättyi lopulta Tshekin 3-2-voittoon.

Tshekki tuli otteluun ryminällä ja paukutti kaksi maalia ensimmäiseen viiteen minuuttiin. Ensin Matej Stransky osui ylivoimalla Filip Chlapikin ja Michael Spacekin syötöistä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ondrej Beranek teki alivoimalla Tshekin 2-0-maalin. Syöttöpisteet osumaan nappasivat Jiri Cernoch sekä Martin Jandus.

Ottelun toinen erä oli maaliton, mutta se oli Suomen täydellistä hallintaa laukaustilaston ollessa peräti 14-1. Suomelle aukesi useita paikkoja useille pelaajille maalin edustalle ja se pääsi kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksiin moneen otteeseen, mutta tulosta ei syntynyt.

Päätöserässä Leijonat pääsi vihdoin tulostaululle, kun Elmeri Erosen laukaus kimposi maalivahdin torjunnasta korkealle yläilmoihin ja putosi lopulta onnekkaasti maaliin. Syöttöpisteet kirjattiin Miika Koivistolle ja Arttu Ruotsalaiselle. Seuraavan maalin teki jälleen Tshekki, kun David Tomasek iski kolmisen minuuttia ennen ottelun päättymistä 3-1:een. Jan Kostalek ja Spacek kirjauttivat syöttöpisteet.

Suomi sai kiekon vielä kertaalleen maaliin, kun Sami Lepistö laukoi viivalta ja Joonas Kemppainen ohjasi kiekon sisään. Teemu Hartikainen sai osumaan kakkossyötön. Tasoitusmaalia ei kuitenkaan enää syntynyt, joten Tshekki vei voiton maalin erolla.

Tshekkivahti Simon Hrubec pelasi todella vahvan ottelun. Hän torjui kaikkiaan komeat 30 kiekkoa. Suomen maalilla Emil Larmi kirjautti lopulta 12 torjuntaa.

Näet Leijonien viimeistelemät maalit alta.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Meneehän se vihdoin! Suomi kaventaa. 😎

1-2!

#Leijonat #EHTfi

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Sieltä vielä kavennus puolitoista minuuttia ennen loppua!

2-3!

#Leijonat #EHTfi