NHL:ssä on pelattu kaudesta 2015-16 lähtien jatkoajat kolmella kolmea vastaan. Pelimuoto avaa kentälle runsaasti enemmän tilaa, minkä lisäksi kiekonhallinta korostuu verrattuna varsinaiseen peliaikaan.

Vaikka tilaa onkin enemmän, ei se aina tarkoita välttämättä sitä, että maalintekopaikatkin lisääntyisivät. Kolmella kolmea vastaan pelattaessa myöskin virheitä pyritään välttämään normaalia enemmän, sillä esimerkiksi yksi kiekonmenetys voi avata vastustajalle kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksen.

Detroit Red Wingsin suomalaisvahti Ville Husso joutui viikko sitten antautumaan jatkoajalla, kun Dallas Stars voitti Red Wingsin lukemin 3-2. Nils Lundkvist teki voittomaalin ajassa 64.29 Dallasin ensimmäisellä laukauksella koko jatkoajalla. Detroit oli ehtinyt laukomaan jatkoajalla niin ikään vain kerran.

– On se vähän veskarillekin semmoista… Ei tullut yhtään vetoa, sitten tulee kaksi-ykkönen ja maali. Haluan tietysti itsekin olla parempi niissä, Husso kommentoi Ilta-Sanomille.

– Neljä ja puoli minuuttia pelattiin, ja meillä oli kiekko varmaan yli kolme minuuttia hallussa. Sillä kiekonhallinnalla täytyisi saada myös maalipaikkoja ja maali tehtyä. Me pidimme siinä lähinnä kiekkoa, eivätkä nekään ringetteviivaa lähemmäs kiekon kanssa oikein päässeet. Vähän sellaiseksi pallotteluksi se menee, Husso jatkoi.

Husso väläyttelikin jatkoaikoihin uutta sääntöä. Sen myötä joukkueiden olisi pakko hakeutua aktiivisemmin maalipaikoille.

– Mielestäni voisi olla joku sääntö, ettei saisi esimerkiksi tuoda punaviivan taakse enää kiekkoa. Se pakottaisi vähän peliä ja molempiin päihin alkaisi tulla enemmän paikkoja. Nyt se on vähän sellaista odottelua ja odottelua, kun monesti yksi maalipaikka riittää.