Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen ehdottaa, että jääkiekon SM-liiga yrittäisi kohentaa otteluiden viihdearvoa ja pelaamisen laatua NHL:ssä toimiviksi todetuilla muutoksilla.

Suomalais-GM toivoo erityisesti yhtä, paljon vähemmän puhuttua muutosta Liiga-peleihin.

– Olen sanonut tämän monta kertaa, jo silloin kun olin Jokereissa. Yksi parhaista muutoksista oli se, miten jää putsataan mainoskatkoilla. Se parantaa pelin laatua aivan älyttömästi, Kekäläinen kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Kun sitä vertaa vaikka Suomen liigaan, niin viimeksi kun näin, niin pari tyyppiä tulee heiluttelemaan lapiota ja vilkuttelemaan katsomoon. Täällä minimissään 12 henkeä vetää lapioilla tosissaan ja siivoaa hirveän määrän lunta jokaisella mainoskatkoilla. Säännöissä lukee, etteivät he eivät saa olla interaktiivisia pelaajien tai katsojien kanssa. Se on selkeä työ, joka pitää tehdä kunnolla.

Kekäläinen sanoi IS:lle ottaneensa jo kymmenen vuotta sitten asian puheeksi, kun Liigan urheilupomot kutsuttiin Espanjan golfreissun sijaan Floridaan. Kekäläinen oli järjestänyt kiekkopomoille mahdollisuuden tutustua Florida Panthersin ja Tampa Bay Lightningin ottelutapahtumiin.

– Puhuin peleissä kaikille, että katsokaa kuinka paljon tuota lunta lähtee. Se ei voi olla vaikuttamatta peliin ihan helvetisti, kun se saadaan jäältä pois, Blue Jackets -GM kertoo.

Ainakin toistaiseksi Kekäläisen toive on mennyt kuuroille korville.

– Ainakaan vielä se ei ole tuottanut mitään tulosta, että asia otettaisiin tosissaan. Ja kyse ei voi olla mistään resurssipulasta. Varmasti saataisiin 12 junnua mielellään tekemään sitä, Kekäläinen linjaa.