Etelä-Suomen Sanomat on paljastanut Peliittojen taustalta aikamoisen sotkun. Kesällä seuran pääomistajana esitelty squash-pelaaja Henri Mustonen ei olekaan sijoittanut Mestis-organisaatioon lainkaan omaa rahaa.

Rahoitus hoituu Peliittojen sopimuspelaaja Zoltan Nagyn kautta. HC Giantsissa ja S-Kiekossa Suomi-sarjaa kolme edelliskautta tahkonnut 25-vuotias unkarilaishyökkääjä on pelannut heinolalaisten riveissä kolme ottelua ilman tehopisteitä.

Suurin ongelma ei ole se, että tiedotus on ollut harhaanjohtavaa, vaan se että Nagyn lupaamia rahoja ei vieläkään ole tullut. Valtaosan urastaan Suomessa viettänyt laituri lupaa rahoituksen olevan tulossa, ja sanoo ensimmäisen yhtiökokouksen olevan 9. tammikuuta.

Pelaajille Nagyn rooli seurajohdossa tulee uutena asiana, mutta valmennuksella tilanne on ollut tiedossa.