Carolina Hurricanes kirjoitti NHL:ssä lauantaiyönä ilmiömäistä historiaa, kun se otti jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa. Putki on seurahistorian pisin.

Canes kaatoi Florida Panthersin 4-0, ja nollapeli oli joukkueelle sekä sen suomalaisvahti Antti Raannalle toinen peräkkäin. Joukkue on hävinnyt edellisen kerran 7. joulukuuta – ja tuolloinkin jatkoajalla.

Carolina Hurricanes

@Canes
Raise Up

Yön pelissä kaukalossa oli peräti kahdeksan suomalaista, joista esille kirkkaimmin nousivat Canesin hyökkääjä Jesperi Kotkaniemi (1+1) ja 19 torjuntaa ottanut Raanta.

Kotkaniemi on iskenyt tällä kaudella 36 ottelussa tehot 6+6=12, ja näistä peräti seitsemän (4+3) on syntynyt kymmenessä edellisessä pelissä. Raantakin on ollut lähimenneisyydessä aivan timanttinen.

– Tunsin oloni hyväksi. Luulen, että pystyimme tuomaan Chicago-pelistä jotain tähän matsiin. Ensimmäisessä erässä ei tullut paljoa torjuntoja (3), mutta koin pääseväni peliin mukaan hyvin, suomalaistähti luetteli Carolinan nettisivuilla.

– Toinen erä oli pikkuisen kiireisempi (11 torjuntaa), mutta äijät puolustivat loistavasti ja näin kudit. Kaverit ottivat riparit ja sitähän se oli koko matsin ajan, kahden peräkkäisen nollapelin Raanta jatkoi.

Carolina johtaa omaa divisioonaa, Florida on puolestaan on kolmanneksi viimeisenä.

LUE UUDENVUODENAATON JUTUISTA MYÖS:
Juuso Pärssinen syötteli Anaheimin kumoon NHL:ssä