Isoja muutoksia kokoonpanoonsa NHL:ssä tehnyt Calgary Flames lähti uuteen kauteen massiivisten odotusten kera.

Mestarijoukkue Colorado Avalanchesta tulleella Nazem Kadrilla sekä Florida Panthersista hankitulla Jonathan Huberdeaulla on molemmilla allaan uransa kovimmat kaudet. Albertalaisseuran riveissä kaksikon tehot ovat kuitenkin jääneet pahemman kerran piippuun.

Kalju Corner -podcastissaan asiaa puinut NHL-asiantuntija Ismo Lehkonen lataa kovan arvion mestariluotsi Darryl Sutterin valmentamasta joukkueesta.

– Mun on annettava Sutterille (kouluarvosana) vitonen. Tosi pettynyt. Huberdeau, näyttää että tuleeko olemaan kaikkien aikojen huonoin hankinta? MacKenzie Weegar ei pääse rytmiin ollenkaan. Fuskaa puolustussuuntaan. Peli ei ole Sutterin näköistä 60 minuutin graindaamista. Oman alueen puolustuspelaaminen vuotaa sieltä täältä, Lehkonen luettelee.

– Joukkue leikkii voitolla väärissä tilanteissa. Tällä hetkellä Calgary on kaikkea muuta kuin Sutterin näköinen joukkue, ikävä kyllä. Mutta jos joku äijä sen pystyy vääntää ylöspäin, niin kyllä se Sutter on, Lehkonen näkee

Huberdeau on iskenyt alkukauden 30 ottelussa tehot 5+17=22. 29-vuotiaan tähtihyökkääjän kanadalaisseuran kanssa solmima jättimäinen, kahdeksan vuoden ja 84 miljoonan dollarin arvoinen sopimus astuu kaiken lisäksi voimaan vasta ensi syksynä.