SaiPan peräsimestä lokakuussa lähtöpassit saanut päävalmentaja Pekka Virta on löytänyt uuden valmennuspestin.

53-vuotias Virta siirtyy valmentamaan yllättävään osoitteeseen. Hän toimii loppukauden kattavalla sopimuksella Nybro Vikings IF:n päävalmentajana. Joukkue pelaa HockeyEttanissa eli Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Virta aloitti SaiPan pääkäskyttäjänä viime kaudella. Hänellä oli seuran kanssa sopimus kolmesta kaudesta, mutta SaiPa antoi miehelle potkut toisen kauden alkumetreillä.

SaiPan lisäksi Virta on toiminut Liigassa Lukon, KalPan, Ässien ja TPS:n päävalmentajana. Hän voitti Lukossa Suomen mestaruuden 2021 ja KalPassa SM-hopeaa 2017 ja -pronssia 2009. Lukon mestaruuskaudella ja KalPan hopeakaudella hänet valittiin Liigan parhaaksi päävalmentajaksi. Tänä syksynä hän puolestaan saavutti Liiga-historian ensimmäisenä päävalmentajana 900 runkosarjaottelun rajapyykin.

Nybro Vikings pelaa HockeyEttanin eteläisessä lohkossa ja se on kymmenen joukkueen lohkossa viidentenä. Joukkueessa pelaa myös neljä suomalaishyökkääjää. He ovat Juho Liuksiala, Jesse Pelamo, Eero Savilahti ja Janne Väyrynen.

Nybro Vikings IF

@NybroVikings
Nybro Vikings välkomnar Pekka Virta som ny huvudtränare i föreningens representationslag. 53-åringen har signerat ett avtal som gäller för säsongen 2022/2023 och kommer tillsammans med Pontus Nyberg och Malte Jacobsson att utgöra tränarteamet.

Läs mer på nybrovikings.com!