Veikkauksen 90-luvulla lanseeraama pitkäveto on yksi suosituimmista pelimuodoista suomalaisten veikkaajien keskuudessa. Tämä artikkeli avaa pitkävedon salat – ja kirsikkana kakun päällä komeilevat kuumimmat pitkävetovihjeet!

Mitä pitkäveto tarkoittaa?

Perinteisesti pitkäveto terminä viittaa 1X2-vetoihin, joissa tulosvaihtoehtoina ovat 1 (kotivoitto), X (tasapeli) ja 2 (vierasvoitto). Tänä päivänä tulosvaihtoehtoja voi olla enemmänkin – ottelun lopputuloksen sijaan vetokupongille voidaan iskeä esimerkiksi maalintekijäveto.

Voittosumma määräytyy valitun tulosvaihtoehdon kerrointen sekä käytetyn panoskoon perusteella. Jos samalle kupongille lisää useampia eri vetoja, tällöin niiden kertoimet kerrotaan keskenään, ja potentiaaliset voitot kasvavat. Samalla tosin myös voiton todennäköisyys laskee – sillä jos yksikin kohteista on veikattu pieleen, koko veto häviää.

Suosituimpia kohdelajeja pitkävedossa ovat sellaiset, joissa tasapelin mahdollisuus on kohtuullisen suuri. Esimerkiksi jääkiekko ja jalkapallo ovat tällaisia lajeja. Nykyään pitkävedon lajitarjonta on kuitenkin suurempi kuin koskaan, ja vetoja voikin näiden suosikkilajien lisäksi lyödä esimerkiksi tenniksestä, koripallosta ja formuloista.

Missä ja miten pitkävetoa kannattaa pelata?

Vaikka pitkäveto onkin alun perin Veikkauksen käsialaa, tämä ei suinkaan ole nykyään ainoa kyseistä pelimuotoa tarjoava vedonlyöntiyhtiö. Tänä päivänä pitkäveto kuuluu myös lukuisten ulkomailta käsin toimivien vedonlyöntisivustojen valikoimaan.

Ennen vedonvälittäjän valitsemista kannattaa vertailla eri sivustojen tarjoamia kertoimia – usein parhaat kertoimet löytyvät nimenomaan ulkomaisilta vedonlyöntisivustoilta. Mehukkaampien kerrointen lisäksi nämä sivustot tarjoavat lähes poikkeuksetta myös kotimaista monopoliyhtiötä laajemman kohdevalikoiman. Usein tarjolla on myös erilaisia vedonlyöntibonuksia ja muita etuja, joiden avulla saat otettua parhaan mahdollisen hyödyn irti pelikassastasi.

Ulkomailta käsin operoivat vedonvälittäjät ovatkin kannattava valinta suomalaisellekin vedonlyöjälle. Monet näistä sivustoista ovat jopa täysin suomenkielisiä, ja jos sivusto on lisensoitu ETA-maassa, voitotkin ovat verovapaita.

Jos tavoitteena on jäädä voitolle pitkällä aikavälillä, pelkkä kerroinvertailu ei toki riitä. Olennaisessa osassa ovat myös muun muassa lajiin sekä sen ominaispiirteisiin ja tilastoihin perehtyminen. Menestys saattaa vaatia melkoisesti aikaa ja vaivannäköä – suosittelemmekin lukemaan läpi myös yleisen vedonlyöntioppaan. Jos aikaa omien analyysien tekoon ei kuitenkaan ole, tai kaipaat niiden avuksi ammattilaisnäkökulmaa, tällöin kannattaa hyödyntää netin pitkävetovihjeet.

Katse kohti ilmaisia vetovihjeitä – Uhmapelaajilta vinkit myös Liigaan!

Vetovihjeistä kiinnostuneen kannattaa kääntää katse kohti Uhmapelaajia – sivuille lisätään päivittäin kasapäin rahanarvoisia veikkausvinkkejä niin pitkävetoon kuin muihinkin vetomuotoihin. Ilmaiset vetovihjeet ovat asiantuntevan tiimin huolella koostamia ja varustettu aina kattavin perusteluin.

Uhmapelaajilta löydät pitkävetovihjeet myös parhaillaan käynnissä olevalle Liiga-kaudelle. Uusia vihjeitä Liigaan pomppaa tarjolle viikoittain, ja juuri nyt avoimena on mehukas tipsi perjantai-illan TPS – HIFK otteluun. Nyt kannattaa siis hypätä Uhmapelaajien kelkkaan ja lukaista läpi TPS – HIFK -vetovihjeen lisäksi myös muut avoimet tipsit!

AVOIMET PITKÄVETOVIHJEET