Jääkiekkoliiga palasi keskiviikkona maajoukkuetauolta, ja kun viikko on pelien osalta jo paketissa, on nyt oiva aika summata menneen viikon viisi positiivisinta ja viisi negatiivisinta seikkaa.

Eniten ruusuja ja risuja saivat sarjan mahtiseurat HIFK ja Kärpät, jotka ovat tällä hetkellä menossa täysin eri suuntiin.

Plussat:

+5 HIFK

Kuudesta edellisestä ottelusta viisi voittoa, KooKoota vastaan ylivoima osui 3-2-voitossa peräti kahdesti.

HIFK ei ole enää sarjan hännillä, eikä siellä ole sen ylivoimapelikään. Näiden sijoitukset ovat yhdeksäs ja 13:s, joten parempaan päin. Hyvä!

+4 Ässät

Neljä suoraa voittoa putkeen ja viidessä pelissä peräkkin pisteille. Lauantaina käkättimeen otti Porin saunassa Tappara maalein 5-1. Will Graber liekehti pisteet 1+3.

Pata on enää esimerkiksi kaksi pistettä Kärppiä ja kolme pinnaa suoraa puolivälieräpaikkaa perässä.

+3 JYP ja sen Veini Vehviläinen, Ville Ottavainen ja Braden Christoffer

JYPillä alla on kolme ottelun ja kahden voiton viikko.

Jyväskyläläislähtöinen Vehviläinen teki sarjaan mahtavan paluun, kun kumilätkät tarttuivat KalPa- ja HPK-voitoissa peräti 98,3 prosentin tarkkuudeella.

Toinen esille nostettava nimi on hyvä yleispakki Ottavainen, joka iski pisteille viikon jokaisessa pelissä saldolla 2+1. Ennen tätä viikkoa kauden pisteet olivat 0+1. Christoffer syötteli viikonloppuna neljä maalia.

+2 Sport ja sen ruotsalaiset

Kolme peliä, kaksi voittoa ja seitsemän pinnaa. Ookoo!

Herrat Jens Lööke (4+2), Simon Hjalmarsson (2+4) ja Axel Holmström (1+5) olivat tulikuumia. Näistä viimeisenä mainittu johtaa koko sarjan pörssiä saldolla 8+16=24, ja tekipä Holmström viikolla myös jatkopahvin Sportiin.

+1 KalPa ja sen tehopakit

KalPa raapi kolmesta pelistä kuusi pinnaa.

Pelikieltonsa lusinut pakki Colby Sissons upotti lauantaina Jukurit kahdella maalilla, mutta ilo on ollut seurata myös konkaripuolustaja Saku Salmelan touhuja. Viikon tehot 0+3.

Miinukset:

-5 Kärpät

Sarjataulukossa vasta seitsemäs sija, ja kärkeen matkaa jo kymmenen pistettä. Alla kolme tappiota, ja edellinen suora voitto on tullut 25. lokakuuta.

-4 HPK

Kerho on vajonnut sarjassa jo 12:nneksi, ja nyt se taapertaa viiden ottelun tappioputkessa.

11 edellisestä pelistä tilillä on vain yksi voitto. Se tuli muuten Kärpistä…

-3 KooKoo kotiotteluissaan

11 ottelua, yksi suora voitto, seitsemän pinnaa ja sarjan selkeästi heikoin kotijoukkue. Toiseksi huonoimmat kotisuorittajat ovat HPK ja SaiPa, jotka ovat kyenneet keräämään kuitenkin 15 pinnaa.

-2 Joni Tuulola

Tappara-pelaajalla 19 ottelua, kauden tehot 1+1 ja lauantaina ulosajo Ässiä vastaan. Toki puolustaja elehti Porissa Derek Barachiin kohdistuneen taklauksensa jälkeen heti niin, että kyseessä taisi olla puhdas vahinko. Käden nostaminen ylös vahingon välittämisen merkiksi oli eittämättä tyylikäs ele, ei siinä mitään.

Silti, parempaakin voi isossa kuvassa odottaa.

-1 Pelicans

Kahden tappion ja nollan pisteen viikko. Keskiviikkona Lahdesta haki pinnat Sport maalein 3-2 ja perjantaina Jukurit osumin 5-2. Pelsu on voittanut neljästä edellisestä pelistä vain yhden, mutta toki se on edelleen sarjassa ilmiömäisesti kakkosena.