Kymmenes liigaviikko saatiin päätökseen vasta sunnuntaina, kun Ilves ja SaiPa paketoivat kiivaan viikon Tampereella. Tupsukorvat voitti peräti 8-1.

Mitä se viikko piti sisällään? Nyt on hyvä aika vetää pakettiin viikon viisi positiivisinta ja viisi negatiivisinta seikkaa.

Plussat:

+5 JYP ja sen Veini Vehviläinen (arkistokuvassa) sekä tehomiehet

JYP on noussut neljän peräkkäisen voiton myötä jo kymmenenneksi, eli viimeiselle pudotuspelipaikalle.

Molari Vehviläinen on torjunut neljässä pelissä neljä voittoa prosentein 96,49. Lisäksi tilillä on yksi syöttöpinna.

Pakki Ville Ottavainen on tehnyt viidessä edellisessä pelissä neljä maalia, ja alla on viiden ottelun pisteputki.

Samuel Salonen iski perjantaina Jukurien reppuun tehot 1+3 – eli kerralla kauden kaikki pinnat! Anton Stråkan kahden edellisen matsin saldo on 2+1 ja Severi Lahtisen 1+2.

+4 Ilveksen hyökkääjätähdet

Eemeli Suomi keikkuu pistepörssissä nyt kärjessä saldolla 8+18=26, ja hän on jäänyt pisteittä viimeksi yli kuukausi sitten. Joona Ikosen sijoitus on kolmas lukemin 14+10=24. Vaikuttavaa!

+3 Kypärätemppumiehet Markus Nenonen ja Emil Molin

HPK:n Nenonen iski viikolla KooKoota vastaan uransa ensimmäisen kypärätempun, KooKoon Molin teki saman Sportin kustannuksella. Molin on tehnyt kahdessa edellisessä matsissa neljä häkkiä.

+2 Olavi Vauhkosen ottama torjunta ja SaiPa

Vauhkonen pelasti SaiPan KalPa-pelin jatkoajalla torjuttuaan Oliver Kapasen kudin tyhjän maalin edessä. Lopulta SaiPa voitti, ja sunnuntain Ilves-otteluun se lähti kolmen ottelun voittoputkessa. Tampereella tuli toki nuottaan kunnolla 1-8, mutta silti lappeenrantalaisjoukkue on ollut pirteämpi alkukauteen nähden.

+1 Pelicansista Tyler Kelleher ja Lars Bryggman

Vaihto Tapparasta Pelicansiin teki taskuraketti Kelleherille hyvää. Hän teki Tapparan 13 pelissä saldon 1+2, nyt Pelicansissa on syntynyt samat pinnat neljässä matsissa.

Bryggman ei meinannut osua alkukaudesta edes lahtelaisille tuttuun Vesijärveen, mutta nyt ruotsalainen mennä viipottaa jo kolmen ottelun pisteputkessa.

Miinukset:

-5 Jukurit

Kolme suoraa tappiota putkeen ja Liigassa 13:s sija. Ei oikein lähde – tai ei ainakaan vielä ole koko kaudella lähtenyt todellista nousukiitoa.

-4 Kristian Pospisilin taklaus

Pospisil näytti hiillostavan SaiPa-Sport-pelissä jälkimmäisen kultakypärä Axel Holmströmiä pidemmän aikaa, ja lopulta slovakialainen onnistui telomaan pistetykin loukkaantuneiden listalle.

-3 Sport

Edellisestä kolmesta pelistä tilillä on yksi pinna. Lauantaina Sport suli jumbopelissä SaiPaa vastaan 0-2-vierasjohdosta 4-2-tappioon.

-2 Ässät

Kahdesta edellisestä pelistä ei pisteitä. Pelicans voitti Porissa 3-1 ja KalPa Kuopiossa 3-2. Aapeli Räsänen napautti voittomaalin viimeisillä minuuteilla.

-1 TPS

Edellinen suora voitto on peräisin marraskuun toiselta päivältä. TPS on sarjassa seitsemäntenä, neljä pinnaa viimeistä suoraa jatkopaikkaa perässä.

Nyt alla on kahden ottelun tappioputki.