Kiekkoväki kuumeni, kun sairauksista kärsivän Tapparan kaksi tämän viikon ottelua siirrettiin myöhäisempään ajankohtaan. Tamperelaisjoukkueelta jäivät toistaiseksi pelaamatta matsit Lukkoa ja HPK:ta vastaan.

Liiga oli kuumasta porinasta tietysti tietoinen, kun se ansiokkaasti valaisi ottelusiirtojen taustoja omalla Twitter-tilillään.

Liiga

@smliiga
Tapparan Liiga-joukkueessa on todettu sairastumisia, mikä estää joukkueen osallistumisen pelitoimintaan. Torstain Tappara–Lukko-ottelun lisäksi myös perjantain HPK–Tappara siirtyy. #Liiga

➡ bit.ly/3U3UQlE

⛓ Ottelusiirtojen perusteina ovat seuraavat asiat:

Ensiksi Liiga kertoi, että joukkueet ovat nimenneet kauden alussa 30 pelaajan listan, josta joukkueilla on oltava käytettävissä vähintään 15 kenttäpelaajaa ja yksi maalivahti jokaiseen matsiin.

– Mikäli pelaajamäärää ei loukkaantumisten tai sairastumisten takia saada otteluun nimettyä, ottelua siirretään.

Twiittiketjun mukaan päätöksen ottelun siirtämisestä tekevät pelaavat seurat ja Liiga.

Nyt ottelusiirrot aiheuttavat hieman pähkäiltävää, koska Tapparan Lukko- ja HPK-matseja ei voi heittää ihan mihin paikkaan vain.

– Ottelusiirtojen osalta periaatteena on, että mikään joukkue ei tule pelaamaan neljää ottelua enempää viikon aikana, eikä joukkueella ole otteluita kolmena peräkkäisenä päivänä.

Liiga viikonloppuna, perjantai:
HIFK-Kärpät 18.30
Ilves-Pelicans 18.30
JYP-Jukurit 18.30
KooKoo-Sport 18.30

Lauantai:
Jukurit-JYP 17.00
KalPa-Ässät 17.00
Kärpät-HIFK 17.00
Pelicans-HPK 17.00
SaiPa-Sport 17.00
TPS-Lukko 17.00