Ässien päävalmentaja Karri Kivi ylistää Iltalehden tuoreessa haastattelussa harvinaisen vahvan alkukaudeen porilaisjoukkueessa pelannutta sensaatiotulokas Lenni Hämeenahoa.

Kiven mielestä Pikkuleijonien MM-pronssimiehellä poikkeukselliset avut nousta huipulle myös miesten tasolla.

– On ollut poikkeus minunkin urallani. Olin nähnyt A:ssa muutamia hänen pelejään, mutta en tuntenut häntä ennen kuin toukokuussa kauden alkaessa tavattiin. Kun elokuussa oli viikko oltu jäällä, pystyi jo sanomaan pojalle, että sinä aloitat meinaan Liigan. Hänen lahjakkuutensa näkyi niin nopeasti., Kivi kertaa.

Hämeenaho on Ässien alkukauden toiseksi paras pistemies 23 ottelun tehosaldollaan 3+7=10. Nuorukainen palkittiin toissa kaudella 18-vuotiaiden SM-sarjan parhaana pelaajana. Tuolloin superjuniori täräytti 31 ottelussa huimat 23+37=60 tehopistettä

18-vuotias hyökkääjä on varauskelpoinen NHL:ään tulevana kesänä.

– Todella paljon tekee hyviä ratkaisuja, vaikka juuri täytti 18. Vaihdosta toiseen erittäin tasainen pelaaja, Kivi ylistää timanttiaan.