Edmonton Oilersin kärkihyökkääjiin lukeutuva Evander Kane on viime vuosilta tuttu nimi kohuotsikoista kaukalon ulkopuolisten toilailujensa seurauksena.

Kanen ex-vaimo väitti parin erotessa tähden kärsineen pahasta peliriippuvuudesta ja lyöneen jopa vetoa oman joukkueensa NHL-otteluista. Näistä syytteistä Kane lopulta vapautettiin, joskin hyökkääjä löi jättimäisiä vetoja mm. koripallon ja amerikkalaisen jalkapallon otteluista.

– Se oli aikaa, jolloin otin lainaa lainan perään maksaakseni aiempia velkojani, The Athletic paljastaa Kanen myöntäneen kesällä antamassaan selvityksessä miehen nimetessä samalla yrityksen, joka otti pankilta lainoja hänen puolestaan.

Kane, 31, on tienannut CapFriendly-sivuston mukaan urallaan muhkeat 62 miljoonaa dollaria. Tähtihyökkääjä solmi Oilersin kanssa kesällä uuden neljän vuoden sopimuksen, joka takaa laiturille 5,125 miljoonan dollarin vuositulot.

Hyökkääjä on parhaillaan pitkällä sairauslomalla luistimen viillettyä tämän ranteen auki. Kanen paluu kaukaloon venyy näillä näkymin pitkälle ensi vuoden puolelle.