Lokakuu oli Liigan ensimmäinen täysi kuukausi. Runkosarjasta on lähes kolmannes pelattu ja voimasuhteet joukkueiden välillä alkavat olla selvillä.

Yksilötasolla lokakuussa nähtiin useita huikeita onnistumisia. SuomiKiekko on kasannut tähdistökentän kuukauden kuumimmista pelaajista.

Maalivahti: Juha Jatkola, KalPa

Juha Jatkola torjui itsensä lokakuun aikana Liigan maalivahtieliittiin. 20-vuotias kuopiolainen pelasi kuusi ottelua, joista kolmessa hän onnistui pitämään nollat. Koko kuukauden torjuntaprosentti oli käsittämätön 96,50.

Puolustaja: Aaron Irving, SaiPa

SaiPan maalintekopeli osoitti lokakuussa heräämisen merkkejä. Tässä isossa roolissa oli hyvin kiekkoa liikutteleva kanadalaispuolustaja Aaron Irving. Hän keräsi kahdeksaan otteluun yhdeksän syöttöpistettä.

Puolustaja: Thomas Gregoire, Lukko

Thomas Gregoire on astunut näyttävästi Vili Saarijärven jättämiin saappaisiin Lukon pakiston kiekollisena mestarina. Vaikka hän kellotti jääaikaa vain reilut 20 minuuttia ottelua kohden, Gregoire oli lokakuussa koko Liigan tehokkain puolustaja. Hän iski 12 otteluun tehot 1+9=10.

Vasen laitahyökkääjä: Anrei Hakulinen, Lukko

Anrei Hakulinen jatkoi lokakuussa siitä, mihin syyskuussa jäi. 32-vuotias hyökkääjä pelaa uransa parasta lätkää ja tehoja tulee sen mukaisesti. Lokakuun 12 matsissa Hakulinen keräsi tililleen tehot 3+8=11.

Keskushyökkääjä: Axel Holmström, Sport

Axel Holmström on Vaasan Sportin ruotsalaismafian kirkkain tähti. Lokakuussa keskushyökkääjän maalivire oli kohdillaan ja hän heilutti maaliverkkoja kuuteen kertaan. Syöttöpisteitäkin tilille kertyi viisi kappaletta.

Oikea laitahyökkääjä: Jerry Turkulainen, JYP

Jerry Turkulainen iski tehovaihteen silmään lokakuussa. Hän paukutti kymmeneen otteluun tehot 2+10=12 ja auttoi suuresti JYPiä vaikeuksien keskellä. Hänet valittiin myös Liigan toimesta lokakuun pelaajaksi.