Kohupuolustajana jääkiekkourallaan tunnetuksi tullut Jere Karalahti pyrkii mukaan politiikkaan.

Iltalehti uutisoi ex-Leijona-puolustan olevan Liike Nyt -puolueen ehdokkaana tulevissa eduskuntavaaleissa huhtikuussa. Karalahti aikoo keskittyä kampanjassaan hänelle tuttuihin epäkohtiin.

– Otetaan nykyinen tai tuleva eduskunta, niin kuka siellä pystyy puhumaan lähiöistä ja katujengeistä niin kuin minä? Olen elänyt koko nuoruuteni siellä. Lähden ajamaan asioita, jotka todellakin tiedän ja tunnen, Karalahti, 47, perustelee päätöstään Iltalehdelle.

– Lähden etsimään resursseja siihen, että päiväkotimaailma saadaan oikeasti sille tasolle, mitä se Suomessa on aikaisemmin ollut, kun on puhuttu hyvinvointivaltiosta. Päiväkodit nähdään kulueränä eikä investointina tulevaisuuteen, Karalahti heittää kritiikkiä päättäjien suuntaan.

– Sama juttu kouluissa. Opettajilta on viety kaikki keinot puuttua mihinkään. Kyllähän lapset tarvitsevat kuria ja sääntöjä, hän jatkaa harmitellen erityisopetuksen resurssipulaa.

Katujen kasvatti aikoo keskittyä kampanjassaan myös keinoihin ehkäistä väkivaltaa kaduilla.

– Tulen kampanjani aikana tarjoamaan ratkaisumalleja esimerkiksi siihen, miten vellovaa katujengiväkivaltaa saadaan kitkettyä pois, Karalahti kertoo.

Karalahti voitti pelaajaurallaan neljä MM-mitalia. Kohuissa ryvettynyt kovaotteinen puolustaja valittiin kahdesti MM-kisojen tähdistökentälliseen.