Dallas Starsissa on meneillään merkittävä sukupolvenvaihdos, joten keskustelut joukkueen seuraavasta kapteenista ovat luonnollisesti jo alkaneet.

Starsin kapteenina on toiminut kaudesta 2013-14 lähtien Jamie Benn. 33-vuotiaan kanadalaisen 9,5 miljoonan dollarin palkan takaava jättisopimus päättyy kesällä 2025, joten Starsin seuraava kapteeni joutuisi ainakin hetken vielä odottamaan vuoroaan.

Vaikka Starsin kulmikiviä ovat nuoret supertähdet Jason Robertson, Roope Hintz ja Miro Heiskanen, on joukkueen seuraava kapteeni todennäköisesti suurelle yleisölle vielä suhteellisen tuntematon nimi.

– Ällistyisin täysin, jos Ty Dellandrea ei olisi Dallas Starsin seuraava kapteeni. Hänen pelaamisessaan on särmää – hän on myös tarpeeksi laadukas pelaaja NHL:ään. Hänen joukkuetoverinsa ovat valmiita menemään läpi harmaan kiven hänen takiaan. Hän oli viime kaudella iso hahmo (AHL-seura) Texas Starsin pukukopissa, kun hän toimi siellä kapteenina, The Athletic -sivuston Starsin asiantuntija Saad Yousuf kertoo.

Yousuf näkee 22-vuotiaassa kanadalaisessa paljon samoja piirteitä Starsin nykyisen kapteenin kanssa.

– Seurasin viime kaudella Texas Starsin pelejä ja Dellandrean tyyli oli hyvin samanlainen Bennin kanssa. Dellandrealla on samanlaisia piirteitä kuin Bennillä – ja tätäkin enemmän julkista karismaa, josta ei varmasti ole haittaa, Yousuf sanoo.

Tällä kaudella Starsin vakituiseen kokoonpanoon noussut Dellandrea on pelannut NHL-urallaan vasta 42 ottelua. 185-senttinen laitahyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 15 ottelussa tehot 1+6=7.

Dellandrea voi olla myös suomalaisille tuttu nimi Liigasta. Kanadalainen pelasi JYPissä kuusi ottelua lainalla kaudella 2020-21.