Columbus Blue Jacketsin kesän superhankinta Johnny Gaudreaun luokattomat esitykset Tampereen NHL Global Series -otteluissa ovat puhuttaneet paljon kiekkopiireissä.

Asia nostettiin Antti Mäkisen ja Kimmo Timosen toimesta tikunnokkaan myös kaksikon tuoreimmassa Kimanttia-podcastin jaksossa. Mäkinen nostaa pöydälle irvokkaan huomion Gaudreaun aiemmista kausista.

– Hän on ollut urallaan vähän sellainen pelaaja, että jos haisee välikaudelle tai sille, ettei olla ihan ytimessä, niin se ei ole ollut ihan parhaimmillaan. 2019-20 kausi, 70 peliä 58 pistettä. 2020-21 kausi, 56 peliä 49 pistettä, ei pudotuspeleihin…

– Ihan ok pistemääriä, mutta se ei ole vienyt sitä joukkuetta mihinkään. Senhän takia Calgaryssä se keskustelu ennen Gaudreaun uudelleen signaamista oli, että onko tää se äijä, joka vie meidät luvattuun maahan?

– Viime kausi oli ihan tykkikausi, jossa se löi kaikin keskelle, kun sillä oli paikka signata iso lappu. 82 peliin 115 pistettä, pudotuspeleissä 12 peliin 14 pistettä ja sitten exit Columbuksen kautta, Mäkinen listaa.

Blue Jacketsin surkeasti alkanut kausi sekä keskeneräinen joukkueenrakennus tarkoittavat sitä, että pudotuspelipaikka saatikka siellä menestyminen eivät ole tällä kaudella realismia.

– Se on luonnepelaaja. Tätä mun teoriaani tukee tämä alkukausi sekä kaksi nähtyä ottelua Tampereella. Ville Niemisen sanoin Gaudreaun pelipaita ja varusteet oli mukana, mutta äijä niiden sisällä ei, Mäkinen jatkaa.

Tietääkö Blue Jacketsin heikko startti 9,75 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttivalle jenkkitaiturille Mäkisen povaamaa välikautta, jää nähtäväksi.