NHL:n normaalin runkosarjan lisäksi kauden aikana järjestetään muutama muu viihdyttävä ja paljon kiinnostusta herättävä tapahtuma. Kauden lopussa pelattavan Stanley Cupin lisäksi kauden keskellä pelataan NHL Winter Classic- ja NHL All-Star -pelit lisätapahtumineen. Tästä artikkelista löydät ehkä muutamia yllättäviäkin knoppeja. Lue lisää.

NHL Winter Classic

NHL Winter Classic on vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään uudenvuodenpäivänä. Pelissä kaksi National Hockey Leaguen joukkuetta pelaa ulkona jalkapallostadionilla. Ensimmäinen NHL-talviklassikko järjestettiin vuonna 2008, ja siitä on tullut yksi NHL-kalenterin suosituimmista tapahtumista. Peli lähetetään joka vuosi valtakunnalliselle televisioyleisölle, ja se houkuttelee faneja kaikkialta maailmasta.

Tapahtuma on erityinen myös siksi, että se kunnioittaa jääkiekon historiaa antamalla faneille mahdollisuuden seurata peliä sen alkuperäisissä puitteissa. Vuoden 2023 NHL Winter Classic järjestetään 02.01.2023 Fenway Parkissa Bostonissa. Boston Bruins ja Pittsburgh Penguins pelaavat toisiaan vastaan.

Muutamia nostoja NHL Winter Classic – peleistä:

  • Ottelu pelataan useimmiten uudenvuoden päivänä.
  • Peli pelataan aina kylmän ilmanalan kaupungeissa.

NHL All Star -pelit

Kauden puolessa välissä järjestettävä NHL All-Star Game on neljän divisioonan parhaiden pelaajien välinen vuosittainen näytösottelu. All-Star Game järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1934. Se on järjestetty lähes joka vuosi, ja pelin formaatti on muuttunut useaan otteeseen vuosien varrella, mutta nykyään siinä pelataan NHL All-Star Skills Competition (taitokilpailu) ja sekä neljän all-star joukkueen kerrasta poikki -turnaus joka sisältää kolme ottelua.

All-Star Game on yksi NHL-kalenterin suosituimmista tapahtumista, ja sitä käytetään usein liigan parhaiden pelaajien esittelyyn ja jännityksen luomiseen kauden toista puoliskoa varten. Viime vuosina All-Star Gamea on käytetty myös hyväntekeväisyyteen, ja sen tuotot on tarkoitettu lääketieteellisen tutkimuksen ja lastensairaaloiden tukemiseen.

Vuoden 2023 NHL All-Star Games pelataan 04.02.2023 FLA Live Arenalla Sunrise Floridassa, eli Florida Panthersin kotikaukalossa.

Muutamia nostoja NHL All-Star peleistä:

  • Peli järjestetään yleensä liigan kauden puolivälin tauon aikana, jotta pelaajat voivat levätä ja toipua mahdollisista loukkaantumisista.
  • Voittajajoukkue saa rahapalkinnon, joka lahjoitetaan joukkueen valitsemalle hyväntekeväisyyskohteelle.
  • Sisältää taitokilpailun, joka järjestetään päätapahtumaa edeltävänä iltana. Pelaajat kisaavat erilaisissa kilpailuissa osoittaakseen taitonsa. Kilpailuita ovat muun muassa nopein luistelija, kovin laukaus ja tarkkuuslaukaus.

Stanley Cupin finaali

Stanley Cup on koko ammattilaisjääkiekon arvostetuin pokaali, ja sen voittaminen on jokaisen joukkueen tärkein tavoite. Tämä NHL:n himoittu mestaruuspokaali esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1893, ja se on myönnetty voittajajoukkueelle joka vuosi vuodesta 1926 lähtien.

Stanley Cup on nimetty Kanadan kenraalikuvernöörin Lord Stanley of Prestonin mukaan. Se on nykyään 89,5, senttiä korkea, painaa noin 15,6 kiloa ja se on valmistettu hopeasta. Se on on yksi urheilun ikonisimmista pokaaleista. Joka vuosi voittajajoukkueen nimi kaiverretaan Stanley Cupiin. Uusia nimiä varten lisätään uusi rengas, minkä seurauksena pokaali muuttuu ajan myötä yhä leveämmäksi. Stanley Cup on todella ainutlaatuinen pokaali, joka on ollut osa jääkiekkohistoriaa jo yli sadan vuoden ajan.

Stanley Cup -finaalit ovat National Hockey Leaguen (NHL) pudotuspelien päätössarja, jossa ratkaistaan NHL:n mestari. Stanley Cupin pudotuspelien viimeisellä kierroksella itäisen konferenssin mestari kohtaa läntisen konferenssin mestarin paras seitsemästä -sarjassa, jossa kotijääetu vaihtuu vuosittain sen mukaan, kumpi konferenssi voitti kyseisen vuoden Presidents’ Trophyn. Kauden 2022-23 NHL:n runkosarja alkaa lokakuun 7:s 2022 ja päättyy 13.4.2023. Playoffit alkavat 17.4.2023 ja ne päättyvät Stanley Cup -finaaliin 18.6.2023.

Muutamia nostoja Stanley Cup pokaalista:

  • Stanley Cup on ammattilaisurheilun vanhin pokaali, ja se on vanhempi kuin itse NHL.
  • Alkuperäinen pokaali oli vain 18,5 senttimetriä korkea ja 29 senttimetriä leveä, kun nykyinen on 89,5 senttiä korkea.

Kiinnostaako hankkia liput NHL – otteluun? 

Voit hankkia NHL liput suoraan hellotickets.fi-nettilipunmyynnistä.

Lopuksi

NHL Winter Classic ja All-Star Game ovat kaksi NHL-kalenterin suosituinta tapahtumaa. Winter Classic on ulkoilmaottelu, joka pelataan yleensä uudenvuodenpäivänä, kun taas All-Star Game -tapahtumassa liigan parhaat pelaajat kilpailevat erilaisissa taitokilpailuissa.

Stanley Cup -finaali on NHL:n pudotuspelien viimeinen sarja, ja siinä pelaavat parhaat joukkueet. Stanley Cupin voittamisesta saatava pokaali on yksi urheilun ikonisimmista pokaaleista ja ammattilaisjääkiekon arvostetuin pokaali. Stanley Cupin voittaminen on jokaisen joukkueen tärkein tavoite.