NHL:ssä voidaan tänään odottaa useita pelaajasiirtoja, sillä jopa 60 pelaajaa joutui sunnuntaina siirtolistalle. Yksi siirtolistalle lähetetyistä pelaajista oli Florida Panthersin hyökkääjä Aleksi Heponiemi.

The Athletic -sivuston toimittaja Harman Dayal uskoo, että 23-vuotias Heponiemi napataan todennäköisesti siirtolistalta maanantaina. Dayalin mukaan suomalaistaiturin vahva harjoituskausi ja matala palkka takaavat NHL-seurojen kiinnostuksen.

– Heponiemi on viisas ja taitava pelaaja, joka dominoi junioreissa ja SM-Liigassa. Hän on voi olla myöhään kypsyvä pelaaja ja hyvä arpa. Hän ei käytännössä tuo mukanaan riskejä, sillä hänen kaksisuuntainen sopimuksensa takaa vain 100 000 dollarin palkan. Jos hän ei onnistu NHL:ssä, hänet voi aina lähettää AHL:ään, Dayal kertoo.

Heponiemi pelasi viime kaudella NHL:ssä vain kuusi ottelua tehopistein 0+1. AHL:ssä hän teki viime kaudella 56 ottelussa upeat pisteet 9+30=39.