Winnipeg Jetsin harjoitusleirillä on ollut yksi suuri yllättäjä: Brad Lambert. Suomalaislupaus on pelannut erinomaisesti ja päässyt tehojenkin makuun harjoituspeleissä.

Erityisesti yksi Lambertin taito teki vaikutuksen päävalmentaja Rick Bownessiin.

– Sitä, mitä hänellä on, ei voi opettaa. Sellaista ei voi opettaa, mihin tuo poika pystyy nopeudellaan. On uskomatonta, kuinka nopea hän on, Bowness kommentoi Winnipeg Sunille.

Fanit ovat spekuloineet Lambertin nousulla NHL:ään. Bowness ei tyrmää puheita, mutta hän haluaa hieman rauhoittaa keskustelua.

– Ensinnäkin, hänellä ei ole sopimusta ja siitä pitäisi aloittaa. Päätös tehdään lähiaikoina sen suhteen, missä hän aloittaa ja missä hän pelaa. Hän ei ole pelannut itseään ulos täältä vielä. Rakastan työskennellä nuorukaisten kanssa, ja tällä nuorukaisella on vielä pari päivää aikaa kehittyä ja näyttää, mihin se riittää, Bowness sanoo.

Runkosarjapeleissä tempo ja kamppailuintensiteetti on kuitenkin kovempaa kuin harjoituspeleissä.

– Mentaalisesti peleissä ei ole paljoa aikaa tehdä päätöksiä. Siinä on yksi asia, mitä hänen täytyy säätää, ja kaksinkamppailujen intensiteetti nousee. Niihin asioihin hänen täytyy sopeutua, jos hän on täällä avausottelussa – mutta ei mennä asioiden edelle.