Liigan kolmas peliviikko on paketissa, ja nyt on hyvä aika käydä läpi tässä vaiheessa esille nousevat viisi kirkkainta plussaa ja viisi synkintä miinusta.

Kuten merkinnöistä voi päätellä, plussat ovat sitä positiivisempia, mitä isompi numero merkin perässä on – ja miinuksissa tilanne on sama päinvastoin.

Plussat:

+5 Otteluiden ripottelu viidelle eri pelipäivälle

Jääkiekkoherkkua tasaisesti tiistaista lauantaihin, otteluiden seuraamiselle jäi enemmän aikaa. Hyvä! On Suomen pääsarjassa Ruotsiin verrattuna ainakin se paremmin, että täällä pelataan otteluita perjantaisinkin.

+4 KooKoon fanille osoittama huomiointi

KooKoo kertoi Facebook-tilillään erään upean tarinan näin:

– Päävalmentaja Olli Salo bongasi viikonloppuna somessa julkaisun, jossa kerrottiin KooKoon nuoren kausikorttilaisen kadottaneen korttinsa. Etsinnöistä huolimatta korttia ei löytynyt. KooKoo päätti tästä johtuen yllättää kannattajansa – Heikki Liedes (kuvassa) ja Teemu Engberg toimittivat uuden kortin suoraan kannattajalleen kotiovelle.

Upeaa!

+3 Tuloksellisesti Lukko ja TPS

Raumalaisilla kolme peliä, kolme voittoa ja maaliero 10-1. TPS:n viikko piti sisällään niin ikään kolme peliä, joista irtosi kaksi voittoa. TPS on sarjakakkosena.

+2 Pelaajista Aapeli Räsänen ja Jere Jokinen

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Hannes Björnistä muistuttava Räsänen johtaa pistepörssiä saldolla 5+6. Alkuviikon Ilves-pelissä hän iski tolkuttoman saldon 3+2. Jokinen on nakuttanut maalin kolmessa pelissä peräkkäin, ja yksi näistä upotti HIFK:n viimeisellä minuutilla.

+1 Reagoinnit Valtteri Savolaisen ABC-kohulle

HPK-pelaajan unohtaminen Tupoksen ABC:lle oli sinänsä kurja juttu, mutta uutisjutut ja reaktiot medioissa ja somessa olivat hulvattomia. Näitä tällaisia reaktioita jääkiekkoliiga kaipaa muutoin vaikeiden aikojen keskellä.

Miinukset:

-5 Pekko Pelikaanin provosointitouhut

Lipun heiluttaminen ja kekkalointi Ilves-fanien edessä reilu viikko sitten pelatussa ottelussa ei nyt ihan kyllä toiminut. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja Jatkoaika.comin keskustelupalstalla tempaus tuomittiin.

Tappara-pelissä tipu antoi videoiden perusteella lahtelaisen lihamukin jollekin Tappara-fanille. Taisi ottaa eläin opiksi.

-4 HIFK

Ei se oikein lähde. Kahdeksan peliä, kahdeksan pinnaa ja toiseksi viimeisenä.

-3 Tappara

Sarjaysiksi vajonnut Tappara todisti todella tukalan oloista viikkoa, josta saaliiksi jäi kaksi pinnaa. KooKoo kaatui kotona jatkoajan jälkeen 5-4, mutta viikonloppuna Ässät (4-1) ja Pelicans (3-0) yllättivät.

-2 Topi Niemelä

Viime kaudella 32 pinnaa latonut pakki antoi olettaa Iltalehden haastattelussa, ettei syytä huoleen ole. Silti kauden kuuden pelin saldo 0+1 (+1) ihmetyttää.

-1 Pelicansin hyökkääjäjaksikko

Iikka Kangasniemi 0+2 ja Lars Bryggman 1+0. Kangasniemi toki on nyt kahden pelin pisteputkessa, ja lauantaina hän olisi voinut iskeä kauden avausmaalin tyhjiin, mutta virtuoosi jakoi pikkumustan maalin iskeneelle Lukas Jasekille. Bryggman iski samassa pelissä kauden avaushäkin tyhjiin. Ruotsalainen tekee hirveästi töitä, mutta tehottomuus piinaa.