Viime kaudella SHL-finaaleissa esiintyneen Luleå HF:n alkukausi on jättänyt toivomisen varaa. Sarjataulukossa kymmenentenä majailevan joukkueen maalinteko on tökkinyt ja kaukalon ulkopuolelle on tullut vähintäänkin epätoivottua draamaa.

Isac Brännströmin siirto ensi kaudeksi HV71:een vuoti julkisuuteen jo nyt, minkä vuoksi yksi Luleå-faneista otti asiakseen käyttäytyä uhkaavaksi. Käytös suututti ja kauhistutti tietysti tähtihyökkääjän itsensä, etenkin kun asunnossa oli kotona vain tämän raskaana oleva tyttöystävä.

Sanaisen arkkunsa avasi myös joukkueen kapteeni Erik Gustafsson.

— Tämä on häpeäksi jääkiekolle, enkä haluaisi olla osa mitään tällaista, viidettä kauttaan pohjoisruotsalaisia kipparoiva puolustaja latasi NSD:n haastattelussa. Mielestäni tämän takana olevien henkilöiden pitäisi katsoa itseään peiliin ja todella miettiä, mikä elämässä on tärkeää. Jos kannattaa Luleåta tällä tavalla, emme tarvitse sitä.

Nämä kommentit sen sijaan suututtivat osan Luleån faneista. Gustafsson joutuikin selittelemään sanojaan tiedotteessa seuran kotisivuilla.

— Haluan tehdä selväksi, että lausuntoni koskee vain henkilöä tai henkilöitä, jotka ovat ylittäneet rajan siinä, miten kohdella joukkuetoveria, kanssaihmistä ja hänen perhettään. Tietenkään tämän ei pidä langettaa minkäänlaista varjoa niiden kannattajien ylle, jotka tukevat meitä ylä- ja alamäissä sekä suhtautuvat intohimoisesti luulajalaiseen jääkiekkoon päivän jokaisena tuntina. Rakastamme teitä ja ilman tukeanne jääkiekko ei olisi mitään, minkä näimme viimeistään korona-aikana.

Kaiken hyvän lisäksi Expressen on julkaissut uutisen, jonka mukaan Luulajasta on matkalla pois myös Oscar Engsund. Brännströmin kohdalla Luleå ilmoitti, ettei tämä jatka joukkueessa ensi kaudella, mutta Engsund kiistää huhut kertomalla, että Växjö on vain kiinnostunut hänestä.