Liigassa nähtiin lauantain kierroksella pelottava tilanne. Ässien yhdysvaltalaishyökkääjä Derek Barach ei huomannut hyökkäysalueella TPS:n Arttu Ilomäkeä, vaan törmäsi tähän kovalla vauhdilla pää edellä. Törmäyksen seurauksena Barach valahti jään pintaan ja hänet talutettiin ulos kaukalosta kahden tukijan avulla.

Barach oli tällin jälkeen hyvin tokkuraisen ja sekavan oloinen. Siihen nähden Barach vaikutti kaikkien onneksi selviävän tilanteesta suhteellisen vähällä. Ässät tiedotti maanantaina Barachin olevan sivussa peleistä loukkaantumisen vuoksi arviolta 1-2 viikkoa.

Tilanne eteni myöskin Liigan kurinpitodelegaation käsittelyyn, mutta pelikieltoa Ilomäelle ei tuomittu, sillä hän ei tehnyt tilanteessa mitään moitittavaa. Törmäyksen jälkeen Ilomäki jäi myöskin välittömästi tarkistamaan Barachin vointia.

27-vuotias Barach on iskenyt alkukauden 11 otteluun tehot 2+2. Viime kauden 56 otteluun hän iski puolestaan tehopisteet 18+14=32 oltuaan Ässien paras maalintekijä ja toiseksi paras pistemies.

Näet videon Barachin loukkaantumisesta alta tai täältä.