Syksyllä kahdesta pelaajasta luopunut HIFK kartoittaa pelaajamarkkinoita, urheilujohtaja Tobias Salmelainen sanoi seuran nettisivuilla. Joukkue menetti äskettäin pakki Joonas Lyytisen ja aiemmin hyökkääjä Elis Heden.

– Aina kun pelaajia lähtee tietyistä rooleista, haluamme kartoittaa pelaajamarkkinoita. Tarpeen täytyy kohdata, emmekä halua pitää kiirettä tulevia hankintoja ajatellen. Mutta tällä hetkellä haemme lähtökohtaisesti puolustajaa.

HIFK etsii korvaajaa nimenomaan Lyytiselle, joka kantoi HIFK:n paitaa kaudesta 2018-19 alkaen kaikkiaan noin 150 matsissa.

– Joonas pelasi isossa roolissa. Mutta kuten sanoin, kiire meillä ei ole, vaan tutkimme tilannetta rauhassa. Haluamme kuitenkin olla sopivan pelaajan kohdalle osuessa valmiita ja kyvykkäitä reagoimaan.

Heikosti kauden aloittanut helsinkiläisjlukkue on ollut hiljalleen heräämään päin. Se keikkuu sarjassa ensimmäisellä pudotuspeleistä karsiutujan paikalla, pinnan viimeistä jatkopaikkaa perässä.

Viikonloppuna HIFK hakee pisteitä vierasjäillä JYPiltä ja Pelicansilta.

– Alkukausi oli meille haastava tuloksen puolesta. Olimme kovassa painetilassa ja joukkue on käsitellyt sen hienosti. Pelimme paranee jatkuvasti ja haluamme raapia mahdollisimman paljon pisteitä.

Liiga torstaina:
KooKoo-JYP
Sport-Pelicans