Ilves järjesti keskiviikkona todellisen uutispommin. Liigan kärjessä majaileva tamperelaispoppoo kertoi antaneensa potkut päävalmentaja Jouko Myrrälle ja pestanneensa tilalle Antti Pennasen kevääseen 2025 asti kattavalla sopimuksella.

Myrrä kertoi, ettei hän saanut käydä edes hyvästelemässä kasvotusten Ilveksen pelaajia. Ilta-Sanomien jääkiekkoasiantuntija ja pitkän linjan kiekkovalmentaja Raimo Summanen latasikin suorat sanat Ilveksen toiminnasta kyseisessä tilanteessa.

– Se on kauheaa kyykytystä, ettei päästetä koppiin hyvästelemään jätkiä! Siellä on joku nyt ajatellut, että näinhän yritysmaailmassa tehdään. Voisi vähän inhimillisemmin hoitaa jääkiekossa, Summanen sanoi.

Summanen ymmärsi kuitenkin Ilveksen ratkaisun vaihtaa päävalmentajaa mestaruusjahdin kannalta.

– Ilves pelaa kunnon pokeria. Näen, että menestysmahdollisuudet Pennasen kanssa ovat paremmat.

Sen sijaan ajankohta ja tyyli, jolla valmentajanvaihdos toteutettiin, eivät miellyttäneet Summasta lainkaan.

– Kirjoittamaton sääntö on, että jos olet piikkipaikalla ja voitat otteluita, silloin ei valmentajaa vaihdeta.