Arizona Coyotesia edustava suomalaishyökkääjä Matias Maccelli pelasi viime kaudella NHL-uransa ensimmäiset 23 ottelua iskien niissä tehot 1+5. Valtaosan kaudestaan 21-vuotias lupaus pelasi AHL:n puolella Tucson Roadrunnersin riveissä, jossa hän mätti 47 otteluun komeat tehopisteet 14+43=57.

Parhaillaan Maccelli valmistautuu alkavaan kauteen Coyotesin harjoitusleirillä. Hän saa omien sanojensa mukaan tietää loppuviikosta, aloittaako hän kautensa NHL:n vai AHL:n puolella. Alkavan kauden tavoite on Maccellilla kirkkaana mielessä.

– Tavoite on pelata ylhäällä NHL:ssä mahdollisimman paljon. Se on mun ainoa tavoite, Maccelli kommentoi Iltalehdelle.

Maccellin kesä sujui erinomaisesti. Hän on ottanut valtavia kehitysaskeleita, jotka konkretisoituivat kunnolla harjoitusleirillä. Reippaasti kohonneet testitulokset pääsivät myöskin yllättämään omalta osaltaan Maccellin.

– Oli tosi onnistunut treenikesä. Olin jopa ihmeissäni harjoitusleirillä. Samat testit täällä tehtiin kuin vuosi sitten, ja aika lailla kaikissa oli tulokset parantuneet. Viime vuonna olin monessa testissä jopa häntäpäässä. Nyt olin monen testin tuloksissa kärkipäässä, Maccelli paljastaa.

180-senttinen ja 75-kiloinen Maccelli keskittyi kesän aikana erityisesti fysiikan hiomiseen. Tämä näkyi myöskin testeissä hyvin positiivisella tavalla.

– Koska olen aika pienikokoinen pelaaja, niin aika paljon keskityttiin voimapuoleen. Kamppailuihin haettiin voimaa. Testeissä erityisesti voimaominaisuudet olivat parantuneet.