Edelliset kaksi kautta Pohjois-Amerikassa pelannut suomalaishyökkääjä Arttu Ruotsalainen siirtyi täksi kaudeksi Sveitsin pääsarjaan EHC Klotenin joukkueeseen. Alku uusissa maisemissa on ollut kuitenkin taiturimaiselle hyökkääjälle kaikkea muuta kuin onnistunut.

24-vuotias Ruotsalainen on pelannut tällä kaudella 11 ottelua, joissa hän ei ole onnistunut maalinteossa vielä kertaakaan. Tilillä ovat ainoastaan tehopisteet 0+3. Lisäksi hänen tehotilastonsa on hyytävä -9, joka on myöskin koko sarjan yksi heikoimmista lukemista.

Se on selvää, että ulkomaalaisvahvistuksena Ruotsalaiselta vaaditaan paljon enemmän, mitä hän on onnistunut esittämään. Hän on pelannut valtaosan alkukauden peleistä Klotenin ykkösketjussa, minkä lisäksi hän on todistanut hyökkäyspään osaamisensa aiemmalla urallaan. Ruotsalainen on iskenyt kovia pisteitä muun muassa AHL:ssä, Liigassa ja Leijonissa.

Myöskin joukkueena Klotenin alkukausi on ollut vaikea. Joukkue on parhaillaan koko sarjan jumbona, kun se on voittanut 11 ottelustaan ainoastaan kaksi ja kerännyt kahdeksan pistettä.