Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on käynyt kokouksessaan läpi periaatteita ja käytäntöjä Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemisen osalta. Käytännössä kokouksessa sovittiin pelisäännöt sille, miten Venäjän ja Valko-Venäjän paluu voisi tapahtua joukkuemäärää nostamatta.

Eri käytäntöjen selventämisen jälkeen IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif lähetti vielä selväsanaisen viestin. Venäjä ei ole palaamassa MM-kisoihin, eikä sellainen ole edes suunnitteilla. Pelisäännöistä haluttiin vain sopia etukäteen.

– Selvyyden vuoksi, tämä päätös ei indikoi, että Venäjä ja Valko-Venäjä olisivat palaamassa IIHF:n kisoihin. Kongressin piti tehdä tämä päätös, jotta IIHF:n jäsenet ymmärtävät näiden maiden sopeuttamisen IIHF:n ohjelmaan tulevaisuudessa. IIHF jatkaa Ukrainan sodan seuraamista, Tardif sanoo.

Venäjällä uutinen otettiin eri tavalla vastaan. Venäjän kiekkoliitto FHR uutisoi, niin kuin Venäjää oltaisiin ottamassa pian takaisin kansainvälisiin peleihin. Kiekkoliiton otsikko oli: ”IIHF:n kongressi hyväksyi periaatteet Venäjän paluulle kansainväliselle areenalle”.

FHR:n puheenjohtaja Vladislav Tretjak kommentoi, että Venäjä haluaa takaisin MM-kisoihin jo vuonna 2024. Tiedotteessa toistettiin useasti myös väite, että kiekkofanit haluavat kipeästi Venäjän takaisin kansainvälisiin peleihin.