Liiga-kauden alku on enää muutaman päivän päässä. SuomiKiekko ennakoi tulevaa kautta listaamalla jokaisen pelipaikan parhaat pelaajat. Tällä kertaa vuorossa ovat maalivahdit.

Tänä vuonna listalla nähdään poikkeuksellisen vähän sinivalkoista väriä. Liigan maalivahtien eliitti on vahvasti tshekkien miehittämä.

5. Joel Blomqvist, Kärpät

Joel Blomqvist oli viime kaudella Liigassa sensaatiomainen. Hän pelasi käsittämättömän kovilla tilastoilla, kun Lauri Marjamäen valmennuksessa Kärpät siirtyi todella puolustavaan pelitapaan. Blomqvistin torjuntaprosentti seitsemässä pudotuspeliottelussa oli 95. 20-vuotias huippulupaus olisi voinut olla korkeammallakin tällä listalla, mutta hänen pelimäärät Liiga-tasolla ovat vielä vähäiset.

Joel Blomqvist jäi ulos Nuorten Leijonien MM-joukkueesta, mutta Kärpissä hän on ykkösvahti.

4. Marek Langhamer, Ilves

Marek Langhamer joutui astumaan Ilveksessä Lukas Dostalin valtaviin saappaisiin. Yllättäen hän suoriutui siitä erinomaisesti. Ilveksen puolustuksen takana ei ollut aina helppoa pelata, mikä näkyi runkosarjan torjuntaprosentissa (90,8). Voittaminen ei kuitenkaan jäänyt koskaan Langhamerista kiinni. Pudotuspeleissä hän nosti tasoaan vielä entisestään ja hänen torjuntaprosenttinsa oli 93,3.

3. Patrik Bartosak, Pelicans

Patrik Bartosak siirtyi Pelicansiin kesken viime kauden. Hän toi heti rauhallisuutta ja tasaisuutta aiemmin ailahdelleeseen maalivahtipeliin. Bartosak kantoi Pelicansin pudotuspeleihin runkosarjan torjuntaprosentilla 92,6. Pelicans on paljon haastavampi työpaikka kuin mikä monella muulla tämän listan maalivahdilla on. Tämä seikka tekee Bartosakin tilastoista entistäkin kunnioitettavammat.

2. Nick Malik, KooKoo

Nick Malik oli viime kaudella Liigan suurin yksittäinen yllättäjä. Hän nousi vähän pelanneesta kakkosvahdista tähtitason ykkösveskaksi. Malik torjui runkosarjassa 34 ottelua torjuntaprosentilla 92,2. Hän on yksi harvoista Liiga-vahdeista, joilla on mahdollisuuksia nousta myös NHL:ään.

1. Christian Heljanko, Tappara

Aiemmin Christian Heljanko on tunnettu herkästi sulavana, heikkohermoisena maalivahtina. Viime kauden jälkeen ne puheet voidaan kuopata. Pudotuspeleissä Heljanko oli todella varma ja tasainen suorittaja. Hän ei päästänyt helppoja maaleja, mutta torjui monia varmoja maalipaikkoja. Heljangon torjuntaprosentti oli runkosarjassa 92 ja pudotuspeleissä 93. Mestarivahti lähtee uuteen kauteen pelipaikkansa kunkkuna.