Liigan toinen peliviikko on paketissa, joten nyt on hyvä aika käydä läpi tässä vaiheessa esille nousevat viisi kirkkainta plussaa ja viisi synkintä miinusta.

Kuten merkinnöistä voi päätellä, plussat ovat sitä positiivisempia, mitä isompi numero merkin perässä on – ja miinuksissa tilanne on sama päinvastoin.

LUE MYÖS:

Tässä ovat Liigan avausviikon plussat ja miinukset: Ilves ja Petri Kontiola heti tikissä – Rauman tapahtumia ei kaipaa kukaan

Plussat:

+5 Anthony Rech – Valtteri Pulli

Liigan maalipörssin kärkinimi on ranskalaispelaaja? Viime kausilla Saksassa runkosarjoissa 8-20 maalia iskenyt pelaaja? TPS:n Anthony Rech? Yllättävää, saattaisi joku sanoa.

Niin on kyllä sekin, että TPS:n kultakypärää kantoi pistepörssissä ”Ylen teksti-tv-sijoille” nouseva Valtteri Pulli. Parikymppinen pakki iski viime kaudella kaksi pinnaa (0+2), nyt kasassa on saldo 1+4=5.

+4 KooKoo – ja erityismaininta Linus Anderssonille

Voitto, voitto, voitto, tappio, voitto ja Liigan kärkipäässä. KooKoo on ollut raikas tuulahdus, joka on toistaiseksi pystynyt vastaamaan viime kausien menestyshuutoon.

Sarjan pistepörssin kärjessä viilettää Linus Andersson saldolla 3+5=8. Hienoa!

+3 Ilves – ja erityismaininta Jani Nymanille

Kärkijoukkue aloitti kauden sivuamalla historiansa parasta alkua viiden ottelun otannalla. Joukkue keräsi viimeksi viidessä ensimmäisessä pelissä neljä suoraa voittoa ja yhden lisäpisteen kauden 1988–89 alkuun.

Lauantaina Ilveksellä oli varaa hävitä Pelicansille 1-5 – ja silti sarjan kärkipaikka pitää.

Tupsukorvien nuori Jani Nyman on tullut sarjaan sisään tyylillä. Neljä ottelua tehoin 2+0=2 ja vastuuta onnistuneesti myös voittomaalikisassa.

+2 SaiPan alivoimapelaaminen

Liigan nettisivujen aavistuksen verran erikoiset vaikeudet tietäen SaiPan pelit oli pakko plärätä läpi ottelu ottelulta. Vasta sitten tämä uskomaton tilastofakta meni jakeluun.

Lappeenrantalaisjoukkue on sarjassa ehkä hännillä, mutta alivoimalla se on antautunut tällä kaudella yhden kerran. Yhden kerran! Ja sekin meni tyhjiin, kun kauden avauksessa KalPan 3-1-maali syntyi lopussa SaiPan pelatessa ilman maalivahtia.

Alivoimaprosentti 95,24 on sarjan paras.

+1 Pelicans

Lahtelaisjoukkue oli se, joka aiheutti kärkiporukka Ilvekselle kauden avaustappion. Sarjaseiska on ollut pirteä ilmestys, ja tilillä on toistaiseksi vain yksi suora tappio.

Otto Paajasella ja HIFK:lla on ollut vaikeaa. KUVA: HIFK.

Miinukset:

-5 HIFK – ja Otto Paajanen

Neljä tappiota putkeen, viimeisin niistä kotona KooKoolle maalein 1-5. Sarjan hännillä. Ero esimerkiksi kärkeen jo 11 pinnaa.

Joukkueen tärkeimmistä palasista Otto Paajanen on iskenyt tehot 0+1, plusmiinussaldo -6 on sarjan huonoin HPK:n Oliver Kiljusen kanssa.

-4 Liigan nettisivut

Sama temppuilu ikävä kyllä jatkui myös Liigan toisella peliviikolla.

Esimerkiksi tähän juttuun oli jokseenkin tuskaa etsiä erilaisia argumentteja, kun sivut toimivat milloin huvitti. Jos toimivat.

Jukurit-Lukko-pelin avauserän laukaisukartasta jäi puuttumaan tukku vetoja, jonka takia Lukon molari Artem Zagidulinille kuulutettiin nolla torjuntaa.

-3 Jukurien kotipelien katsojamäärät

Keskiviikkona Lukkoa vastaan kuulutuksen mukaan 1 610 katsojaa, perjantaina Ässät-pelissä 1 998 silmäparia. Nämäkin olivat yläkanttiin kerrottuja määriä.

Jukurien kotiotteluiden yleisökeskiarvo on 1 942.

-2 SaiPa

Vaikka SaiPan alivoima on ollut rautaa, ei nimilistassa kovasti muuttunut joukkue oli onnistunut menemään ainakaan vielä päävalmentaja Pekka Virran projektissa selkeästi eteenpäin.

Tilillä on yksi voitto ja viisi pinnaa.

-1 Jakub Malek

Ilves-molari antautui lauantaina Pelicansia vastaan viidesti tupsukorvien kauden ensimmäisessä tappiossa. Ei maalivahtia voi 1-5-tappiosta syyttää toki yksin, sillä niin tahmea Ilves Lahdessa oli.

Malek on torjunut kiekkoja kahdessa pelissä 89,66 prosentin tarkkuudella.