SuomiKiekon saamien tietojen mukaan KHL-seura Kunlun Red Star on kehottanut kaikkia yli 23-vuotiaita Venäjän passin omaavia pelaajiaan poistumaan väliaikaisesti maasta.

Moskovan alueella, Mytištšissä, kotiottelunsa pelaava seura on tehnyt kehotuksen turvallisuussyistä, koska Venäjä värvää tällä hetkellä Ukrainassa käytävään hyökkäyssotaan myös pelaajia ja toimihenkilöitä.

Värväämiset ovat alkaneet jo viime viikolla, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin julisti osittaisen liikekannallepanon.

Aiemmin myös Kunlun Red Starin huoltaja Anton Tishkin paljasti LinkedInissä, että tilanne on tällä hetkellä niin uhkaava, että hän yrittää päästä perheineen pois Venäjältä vielä, kun se on mahdollista.

– Liikekannallepano on alkanut maassamme. Ne, jotka eivät halua mennä sotimaan, joutuvat vankilaan. Hallituksemme väittää, että tämä koskee vain 300 000:tta ihmistä, mutta se on vale. He soittavat kaikille, joihin saavat vain yhteyden. He lähettävät kutsuja jopa KHL-pelaajille. Avangard Omskin lääkäri sai myös kutsun sotaan. He eivät välitä mistään. He haluavat vain verta, Tishkin paljasti toimittaja Karl Månssonin mukaan.

Tällä hetkellä KHL:ssä pelaa myös yksi suomalaispelaaja. Hyökkääjä Teemu Pulkkinen edustaa venäläistä Traktor Tšeljabinskiä.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen