Pittsburgh Penguinsiä koko pitkän NHL-uransa ajan edustaneen tähtihyökkääjä Jevgeni Malkinin lähtö seurasta oli viime kesänä lähempänä kuin koskaan aiemmin, paljastaa seuran kapteeni Sidney Crosby.

Crosby kertoo 32 Thoughts -podcastissa Malkinin lähdön Penguinsistä olleen vain minuuttien päässä.

– Kyllä, hikoilin tuolloin! Kaikki meni niin viime hetkeen. Viimeisenä päivänä (ennen UFA-markkinoiden avautumista) ilmassa oli vielä paljon epävarmuutta, Crosby kertoo.

Crosby muistuttaa samalla, että viimeinen sopimusvuosi saattaa olla pelaajille todella stressaava siinä tapauksessa, ettei jatkosopimusta synny ajoissa.

– Ennen kaikkea siitä tulee vaikeaa loppukaudesta. Yrität pysyä positiivisena, mutta tiedostat silti, että on olemassa mahdollisuus sille, ettei neuvotteluja saada maaliin. Epävarmuus on hyvin raskasta, Crosby muistuttaa.

Crosby näytteli lopulta suurta roolia siinä, että Malkin jatkaa uraansa Penguinsissä.

– En normaalisti yritä vaikuttaa neuvotteluihin, mutta tässä tapauksessa seurajohto tiesi tarkalleen, mitä ajattelen, NHL:n parin viime vuosikymmenen kansikuvapoika myöntää.

Penguins solmi Malkinin leirin kanssa lopulta neljän vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Se takaa 36-vuotiaalle veteraanille 6,1 miljoonan dollarin vuositulot.