Naisleijonat sukelsi torstaina Tanskassa historialliseen MM-kisafarssiin, kun Tshekki meni ja voitti puolivälierän jatkoerässä maalein 2-1. Suomi pelaa viikonloppuna sijoista 5-8.

Sinivalkoiset eivät olleet koskaan ennen jääneet välierien ulkopuolelle – ja siitäkös, yllätys yllätys, ruotsalaismediat vasta innostuivatkin.

Paikallisen SVT:n otsikon sanat eivät kieltämättä voisi enää paremmin kohdalleen osua.

– Suomen naisille historiallinen fiasko – joukkue ulos puolivälierissä.

– Historiallinen epäonnistuminen, Dagens Nyheter komppasi.

Suomen turnaussuoritus nousi otsikoihin pelillisen epäonnistumisen takia, mutta riitti Naisleijonista otsikoitavaa muutenkin.

Tähtihyökkääjä Susanna Tapani vieraili kaverinsa häissä kesken alkulohkon missaten yhden matsin, Meeri Räisäsen puolestaan kerrottiin kokeneen hyllytyksen. Aiheesta kirjoitti Ilta-Sanomat.

– Se (Tapanin tapaus) saattoi olla virhearvio. Surullista, että saimme tämän hälinän aikaan, Suomen luotsi Juuso Toivola oli sanonut Dagens Nyheterin mukaan.

Suomi pelaa turnauksessa sijoitusotteluissa 5-8. Jos Naisleijonat voittaa Unkarin ja sitten matsin sijoista 5-6, varmistaa joukkue seuraavaan turnaukseen paikan ylemmästä alkulohkosta ja samalla puolivälieristä.