Boston Bruinsin toimistolla eletään parhaillaan jänniä aikoja joukkueen tulevien kausien rungon rakentamisen suhteen.

Joukkueen maalitykki, viime kaudella 40 maalia 72 ottelussa pommittanut David Pastrnak aloittaa kuusivuotisen sopimuksensa viimeisen kauden seurassa, jonka tulevaisuuden suunta tämän kauden jälkeen on kaikkea muuta kuin selvä. Se määrittyy pitkälti Patrice Bergeronin ja David Krejcin uran jatkosuunnitelmien mukaan.

Seuran sisäpiiritoimittaja Joe Haggertyn mukaan Pastrnak ei aio pitää kiirettä sopimuksensa uusimisen suhteen – jos sellainen edes on luvassa.

– Sen mitä olen kuullut Pastrnakin lähipiiriin kuuluvilta henkilöiltä sekä neuvotteluita hoitavilta tahoilta on, että Pastrnak haluaa odottaa rauhassa ja katsoa, mihin suuntaan joukkue on tällä kaudella menossa. Neuvottelujen suhteen on täysin hiljaista. Mitään tuskin tapahtuu ainakaan ennen leirien alkua, Haggerty kertoo.

– Uskoakseni keskusteluja suuntaan tai toiseen käydään harjoitusleirin aikana. Varsinkin Bruins haluaisi saada selvyyttä asioihin ennen runkosarjan alkua, toimittaja lisää.

Bruins-fanien keskuudessa onkin ehditty jo huolestua siitä, että Pastrnak tekee seuralle ”johnnygaudreaut” ja jättää joukkueen ilmaiseksi kauden päätteeksi.