NHL:ssä Edmonton Oilersin joukkueessa viimeiset neljä kautta pelannut suomalaisvahti Mikko Koskinen jätti Pohjois-Amerikan taakseen ja suuntasi täksi kaudeksi Sveitsin pääsarjaan. Koskinen edustaa HC Luganoa seuraavat kaksi kautta.

34-vuotias Koskinen on saanut loistavan startin uralleen Sveitsissä. Hänellä on takanaan kaksi ottelua, joista tilille on tullut yksi voitto ja yksi nollapeli, minkä lisäksi selän taakse on uponnut vain yksi kiekko. Miehen torjuntaprosentti näyttää huimaa lukemaa 98,0% ja päästettyjen maalien keskiarvo on vain 0,50.

Viime vuodet ovat kuitenkin olleet Koskiselle kaiken kaikkiaan haasteellisia. NHL:ssä pelatessaan Koskinen joutui ajoittain valtaisan murskakritiikin kohteeksi peliesitystensä vuoksi. Koskinen puhui aiheesta sveitsiläisen Blick-lehden haastattelussa sen jälkeen, kun oli debytoinut Sveitsissä nollapelillä.

– Siellä on erilainen ilmapiiri. Siellä pelataan vain jääkiekkoa. Joskus tunsin itseni syntipukiksi, eikä sillä ollut väliä mitä tein. Mutta joukkuetoverini tukivat minua aina. Mielestäni viime kausi oli minulta hyvä ja voin olla ylpeä 27 voitosta. Olen vain pettynyt, että emme pystyneet voittamaan Stanley Cupia. Olimme aika lähellä, mutta Colorado oli parempi välierissä.

Koskinen kertoi, ettei hän ole juurikaan kiinnostunut siitä, mitä hänestä puhutaan. Kahden lapsen isänä hän kuitenkin huomautti, että häneen liittyvät asiat koskettavat myöskin hänen läheisiään.

– Kyse ei ole vain minusta. Joskus minusta tuntui, että perheeni oli huolissaan siitä, kun minua kritisoitiin.

Viime kaudella Koskinen pelasi 45 NHL-ottelua. Torjuntaprosentiksi muodostui 90,3%, päästettyjen maalien keskiarvo näytti lukemaa 3,10 ja lisäksi hän pelasi yhden nollapelin.