Colorado Avalanchen supertähti Nathan MacKinnon aloittaa pian viimeisen sopimusvuotensa nykyisestä, reilusti alihintaisesta sopimuksestaan.

6,3 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavan MacKinnonin uusi sopimus on tiettävästi viilausta vaille valmiina, ja se tulee nostamaan kanadalaissentterin yli 10 miljoonaa taalaa kaudessa tienaavien megatähtien listalle.

– Sen (sopimuksen) pitäisi olla valmiina nopeasti, MacKinnon paljasti Sportsnetille.

MacKinnon kertoo Daily Faceoff -sivustolle antaneensa takarajan jatkosopimusneuvotteluiden maaliin saattamiselle.

– Mikäli sopimus ei ole valmiina ennen runkosarjan alkua, en todennäköisesti neuvottele asiasta uudelleen ennen kauden päättymistä, MacKinnon hoputtaa Avalanchen seurajohtoa.

– Toisinaan neuvottelut menevät tunteisiin ja henkilökohtaisuuksiin, joten haluan saada sen häiriötekijän pois päiväjärjestyksestä (ennen kauden alkua), supertähti jatkaa.

MacKinnon on jo aiemmin vihjaillut halustaan nousta NHL:n parhaiten palkatuksi pelaajaksi. Miehen tulevan vuosipalkan uskotaankin nousevan Connor McDavidin sopimuksen tasolle. Edmonton Oilersin supertähti kuittaa 12,5 miljoonaa dollaria kaudessa.

MacKinnon on pelannut nykyisen sopimuksensa aikana nyt 420 runkosarjapeliä tehden niissä huimat 495 pistettä. Pudotuspeleissä mies on takonut nykyisen diilinsä aikana 63 ottelussa 83 pistettä.