Jukurien hyökkääjä Jesper Piitulainen, 31, rikkoi tiistaina Hämeenlinnassa komean rajapyykin pelattuaan jo liigauransa 500. runkosarjamatsin.

Jukurit voitti HPK:n 3-2, ja voittoa voi pitää todella erikoisuutena. Mikkeliläisjoukkue oli hakenut Hämeenlinnasta viimeksi voiton viisi vuotta sitten lokakuussa 2017.

– Ei se täydellistä ole vieläkään eikä pidäkään olla tässä vaiheessa syyskuuta. Pääasia on, että ymmärretään, että ollaan menossa oikeaan suuntaan ja jokainen ymmärtää henkilökohtaisesti, mitä jokainen tuo pöytään, Piitulainen tiivisti lähimenneisyyden annin.

– Koitetaan kehittyä joukkueena ja kehittää siinä yksilöitä.

Tiistaina joukkueen leiristä pääsivät tuulettelemaan maalintekijöinä Joni Jurmo, Niko Huuhtanen ja Pekka Jormakka.

KUVA: Miska Miettinen.

Jukurien leiristä kantautuneiden puheiden mukaan Piitulainen tuulettaa pelaajista eniten treeneissä. Onko väite totta, lisäksi pudotuspeleissä 34 ottelua pelannut Jesper Piitulainen?

– Iloisella ilmeellä mennään. Ei tämä niin vakavaa ole, vaikka vakavasti tehdään. Kyllä tässä on tilaa huumorille. Virtaa on, vaikka pelejä ja ikää tulee, Jukurien hyökkääjistä eniten pelannut (18.22) mestari virnisti.

Savonlinnasta ponnistanut pelaaja debytoi pääsarjassa kaudella 2012–13. SaiPaa hän edusti kahdella kaudella, sitten tie vei Lukkoon edelleen kahdeksi kaudeksi ja tämän jälkeen Mikkeliin.

Liigan 500 ottelusta Piitulainen on pelannut reilut 300 Jukurien paidassa, ja samalla hän on ainoa pelaaja, joka on ollut mikkeläisten mukana koko sen liigataipaleen.

– On tässä saanut aika monta kertaa sitoa luistimia jalkaan. Peli on muuttunut sarjan sisällä ja ihminenkin on muuttunut aika radikaalisti. On hauska muistella sitä kaikkea, mitä on sattunut. Mutta fakta on se, että tässä ollaan vasta puolessa välissä matkaa.

Liiga torstaina:
Jukurit-Pelicans
Kärpät-JYP