Edmonton Oilersin GM Ken Holland on ottanut kantaa siirtohuhuissa pyörineen Jesse Puljujärven ensi kauden roolista.

Hollandin mukaan Puljujärvelle annetaan harjoituskaudella mahdollisuus taistella tontista Oilersin kahdessa kärkiketjussa. Jos tulosta ei kuitenkaan tule, voi 24-vuotias suomalaishyökkääjä löytää itsensä alemmista ketjuista.

– Puljujärvi aloittaa 24 ikävuoden kautensa – pystyykö hän pitämään kiinni kärkiketjun paikasta, kun joukkueeseessa on Evander Kane, Zach Hyman ja vielä kehittyvä Tyler Yamamoto, tai Ryan Nugent-Hopkins? Meillä on paljon taistelua TOP-6-paikoista. Onko hänestä kärkiketjun mieheksi? Jos ei ole, niin sitten meillä on todella hyvä kolmosketju, Holland kertoo.

Holland haluaa Puljujärven ottavan seuraavan askeleen eteenpäin urallaan.

– Kausi on alkamassa ja haluan hänen jatkavan siitä, mihin hän jätti asiat viime kauden alkuvaiheilla (ensimmäiset 20 ottelua). Hän on vasta 24-vuotias – meillä on korkeat odotukset 21- ,22- ja 23-vuotiaille pelaajille. Joskus pelaajan täytyy kohdata vastoinkäymisiä, jotta hän oppii ymmärtämään mitä muutoksia pelaamiseen, kesäharjoitteluun tai muihin asioihin kannattaa tehdä, Holland kertoo The Athletic -sivuston haastattelussa.